נכתב על ידי: |
הגר |
תאריך: |
26/01/14 |
|
בכל שנה נערכים בארץ אלפי ניתוחי גב ועמוד שדרה במטרה לטפל במחלות ופציעות שונות דוגמת פריצת דיסק, שברים בעמוד השדרה, עקמת, מחלות ניווניות של עמוד השדרה , מחלות זיהומיות, היצרות תעלת עמוד השדרה, גידולים וכו'. אמנם תחום הכירורגיה התפתח משמעותית עם השנים וניתוחי גב נערכים תוך שימוש בטכניקות וציוד חדשניים, אך ניתוחי גב עדיין נחשבים למסוכנים שכן הם דורשים באזור הגב עמוד השדרה והעצבים ויש צורך בדיוק רב בכדי להימנע מגרימת נזק במהלך הניתוח. ניתוח גב כושל עלול להותיר את המטופל עם נזקים פיזיים ונפשיים, וסבל רב כתוצאה מירידה משמעותית באיכות חייו. חוסר זהירות מצד המנתח עלול להוביל לנזקים קשים ובלתי הפיכים אצל המנותח, כגון נכות לצמיתות. מנותחים אשר עוברים ניתוח גב ובמהלכו נגרם להם נזק עצבי יכולים לחוות כאבים עזים ומתמשכים, התכווצויות בכפות הרגליים, קושי בהליכה, חולשה בגפיים, אובדן תחושה ברגליים, מוגבלות בתנועה, שיתוק חלקי או מלא ובמקרים קשים יותר נכות לצמיתות. ניתוחי גב כושלים יכולים להותיר את האדם גם עם בעיות אורולוגיות דוגמת הפרעות במערכת העיכול, פגיעה ביכולת מתן שתן או אימפוטנציה.
בתי המשפט קובעים כי התקיימה רשלנות בניתוח רק במידה ומוכח כי הנזק נגרם כתוצאה מכך שהכירורג פעל בחוסר זהירות או חרג מהנורמות המקובלות בתחום הכירורגיה באותה עת. הפעולה הרשלנית יכולה להתרחש בשלבי ההכנה לניתוח, במהלכו או בתקופת ההתאוששות לאחר הניתוח והמעקב אחר מצב המטופל. תביעות פיצויים על רקע רשלנות מוגשות נגד המנתח ו/או בית החולים בו בוצע ההליך. מומלץ להסתייע בשירותי עורך דין רשלנות רפואית לניהול תביעות רשלנות רפואית, שכן מדובר בתהליך ארוך ומורכב מאד. ללא הכוונה וייצוג של עו"ד רשלנות רפואית, סיכויי הצלחת התביעה קטנים ביותר. על כתב התביעה לכלול חוות דעת של מומחה רפואי, לרוב בתחום של נוירוכירורגיית גב, אשר תומכת בטענותיה. במקרים מסוימים יש צורך בחוות דעת נוספות של מומחים בתחומים רפואה נוספים. תביעות רשלנות בניתוח יכולות להיות מוגשות בעילות שונות, לדוגמא:
- אי הסכמה מדעת - לפני ביצוע כל הליך כירורגי, על הרופא המנתח לקבל הסכמת החולה לביצועו. על הרופא להעניק למטופל הסבר מקיף, מלא ומפורט בכל הנוגע לניתוח, הסיכונים והסיבוכים האפשריים, וכן חלופות לניתוח אם ישנן. לאחר מתן ההסבר, עליו להחתים את המטופל על מסמך המפרט כל זאת ובו הסכמת האדם לביצוע הניתוח.
- הפנייה לניתוח עקב אבחון שגוי - תביעות רבות של רשלנות בניתוח עוסקות במקרים בהם התברר רק במהלך הניתוח כי האבחון של מצב המטופל היה לא נכון ולא היה צורך כלל בביצוע הניתוח.
- הפנייה לניתוח למרות אלטרנטיבות אחרות קיימות - רופאים יטו להמליץ למטופל על ניתוח גב בדרך כלל במידה וישנו סיכון בריאותי ממשי או במקרים בהם הוא סובל מכאבים מתמשכים מזה זמן רב. במקרים דוגמת פריצת דיסק, רופא לא ימליץ בהכרח על האופציה של ניתוח, שכן מדובר בהליך כירורגי הטומן בחובו סיכונים רבים, בעוד ישנם מקרים של פריצות דיסק אשר נרפאים מאליהם, וכן ניתן לטפל בבעיה באמצעות שימוש במשככי כאבים, מנוחה, תרופות, משחות וטיפולים פיזיותראפיים.
- ניתוח שבוצע ע"י רופא לא מיומן - ניתוחי גב מבוצעים בדרך כלל על ידי רופאים אורטופדים. רופאים אלו אינם תמיד מומחים בתחום הרקמות ועצבי עמוד השדרה כמו רופאים מתחום הנוירוכירורגיה, וחוסר הידע עלול להוביל לגרימת נזק למנותח.
- ביצוע רשלני של הניתוח - תביעות רשלנות רפואית בניתוח מוגשות גם במקרים בהם נגרם נזק למטופל עקב טעות או חוסר זהירות של הרופא במהלך הניתוח.
- התרשלות במעקב שלאחר הניתוח - על הרופא המנתח לעקוב אחר מצבו הבריאותי של המטופל גם לאחר ניתוח הגב, וכן לתת מענה ראוי במידה והוא מתלונן על כאבים או חוסר תחושה בגפיים.
|