מה תדירות השימוש שלכם בכלים חד פעמיים?
כלי חד פעמי, כשמו כן הוא, משמש ככלי לאכילה או שתייה אשר נזרק לאשפה בתום השימוש בו. מדובר על סכו"ם, תבניות אפייה, צלחות וכוסות אשר עשויות מפלסטיק או מנייר וניתן לראות אותם בעיקר במסיבות, במסעדות מזון מהיר, במקומות עבודה, באירועים ביתיים ובפיקניקים. השימוש הנפוץ בכלים אלו הוא בזכות יתרונם המובהק והוא חיסכון הזמן והמאמץ שבשטיפת כלים רבים, וכמובן חיסכון במים. יתרון נוסף לכלים חד פעמיים הוא בעיקר בקרב הציבור הדתי, אשר בכך אינו צריך להתעסק בבעיות כשרות של כלים.
היכן עוד ניתן לראות את השימוש בחד פעמי? בכל הקשור להיגיינה, החל מחיתולים וכלה במוצרי היגיינה נשית. גם ברפואה ישנו שימוש רב בכלים חד פעמיים ובזכות כך ישנה מניעה של הידבקות במחלות או העברתן.
אחת הבעיות שמנסים לפתור ולהשמיע לקהל הרחב בשנים האחרונות היא בעיית זיהום האוויר והסביבה שפוגע בחי ובצומח, שהולכת וצוברת תאוצה ועל פי מחקרים עלולה לפגוע בנו אישית בעתיד. לצד גורם עיקרי לזיהום כמו העשן, נמצא הפלסטיק, החומר ממנו עשויים כלים חד פעמיים, אשר הינו חומר שאינו מתכלה בעת זריקתו לאשפה ומזיק מאוד לסביבה.
מה הם כלים חד פעמיים מחומרים מתכלים?
פעילי סביבה ואנשי מקצוע ממליצים להמעיט את השימוש בכל סוג של כלי חד פעמי, או להשתמש במוצרים החדשים אשר יוצאים לשוק כחלק מהפעילות הנרחבת לצמצום נזקי הסביבה והגברת המודעות של הצרכן הפרטי, אשר הינם מחומרים טבעיים מתכלים.
כיום ניתן לראות את כל אותם כלים שהם חד פעמיים מחומר טבעי, כמו הסכו"ם מעץ, וכוסות וצלחות מעלי דקל, אשר שניהם חומרים מתכלים בקומפוסט ביולוגי וידידותיים לסביבה. בנוסף, ישנן אף שקיות מתכלות לשימוש חד פעמי, אשר גם הן מתכלות בקומפוסט ביולוגי. בנוסף ניתן לראות אריזות מזון שעוברות מיחזור, ותיקי בד מכותנה או מבד לא ארוג אשר דווקא באים להחליף את השקיות החד פעמיות ומציעות שימוש רב פעמי בהן, וניתן לראותן בעיקר בחנויות אשר לתוכן מוכנסת רכישתנו. ולא רק בחנויות- ברשתות השיווק הגדולות ובחנויות פרטיות ניתן לרכוש עצמאית כלים חד פעמיים אשר מתכלים ביולוגית.