3 עובדות על ארתרוסקופיה
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 09/02/14

עם העלייה בגיל, עולה גם השכיחות להופעה של מחלות וכאבים שונים במערכת השלד. מטבע הדברים, אזורים שבהם מצויים מפרקים מועדים לפורענות באופן מיוחד עקב העומס המוטל על אזורים אלה. לבד מהשפעות הגיל, בעיות מפרקים יכולים לנבוע גם כתוצאה מפגיעות ספורט, תאונות, דלקות, פגיעה בגיד, שחיקת הסחוס ועוד.

כדאי לדעת שבין האמצעים היעילים ביותר לטיפול בבעיות פרקים שונות, הן בקרב צעירים והן בקרב מבוגרים, ניתן למצוא את הארתרוסקופיה. בשל היותר שיטת אבחון וטיפול נפוצה, ראוי לתת את הדעת על מאפייניה השונים של ארתרוסקופיה, כמענה לבעיות אורתופדיות באזורי הגוף השונים.

  1. חתכים זעירים בלבד

העובדה הראשונה שכדאי לדעת היא שלמרות שמדובר על פעולה כירורגית, אין ספק שארתרוסקופיה היא שיטת מיוחדת בתחום הניתוחים הרפואיים. לצד העובדה שמדובר על שיטה שמציגה תוצאות קליניות טובות בקרב חולים רבים, מדובר גם על שיטה יעילה למטרות אבחון. דבר זה מתקבל בזכות העובדה שנעשה שימוש בחתכים זעירים באופן מיוחד. כאשר החולה סובל מכאבים או ממגבלות שאינן ברורות וכאשר רוצים לוודא את המצב לאשורו, ביצוע חתכים זעירים, באורך של מילימטרים ספורים, הוא התשובה.

  1. רותמים את הטכנולוגיה

העובדה השנייה שראוי להכיר היא שאת האבחון ולעיתים גם את הטיפול, שנעשים מבעד לחתכים הזעירים, מבצעים תוך שימוש באמצעים של טכנולוגיה מתקדמת. מדובר על שימוש במצלמות זעירות, בעלות רזולוציה איכותית וברורה, שמאפשרת לרופא לקבל תמונת מצב בהירה יותר.

בין אם מדובר על בעיות במפרקים גדולים (כגון ברכיים או מרפקים), ובין אם מדובר על בעיות במפרקים קטנים (כמו באמצעות הידיים) שמתבטאות בנפיחות, כאבים או אצבע הדק, מיומנות כירורגית, ידע וניסיון, בלוויית טכנולוגיה מתקדמת הם המפתח לריפוי והחלמה.

  1. פעולות לשיפור המצב

העובדה השלישית שנספר היא שבמסגרת הטיפול ניתן לבצע פעולות שונות שנועדו להקל על החולה ולהביא לשיפור ניכר במצבו. בין היתר, מקובלות מאוד פעולות כגון:

  • ניקוי וחיטוי של מפרקיםמזוהמים.
  • ביצוע שטיפה של דלקות,לצורך זירוז ושיפור ההחלמה.
  • קיבוע של שברים ונזקיםאחרים שפגעו במפרק המטופל.
  • תיקון ושיפור המצב בקרברצועות, גידים וסחוס שחוק.

 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article41891.aspx