אנשים רבים חולמים על הגירה למדינה אחרת עבור מגורים, עבודה או לימודים. תופעת ה- Realocation הולכת וצומחת עם כל שנה שעוברת, זאת משום שכיום להגר למדינה אחרת הפך להיות דבר שגור ואפשרי. עם כניסתן של הטכנולוגיות החדשות כגון הטלפונים החכמים, שיחות הטלפון הבינלאומיות וכן הרשתות החברתיות- נדמה כי העולם הצטמצם ונהיה כפר גלובלי שניתן להתנייד בתוכו באופן קל, יחסית לעבר.
כיצד ניתן להתחיל לחפש Realocation?
Realocation לרוב מתבצע על ידי שלוש דרכים:
- שליחות מטעם משרדי העבודה בארץ- לעיתים רבות, חברות בינלאומיות בעלות סניפים הפועלים בארץ יכולות לספק הצעת עבודה מעבר לים. לכן, אם Realocation הוא מחשבה שמסתובבת אצלכם בראש, כדי לבחור לעבוד בחברה בינלאומית ולא בחברה לוקאלית, על מנת לאפשר מגוון רחב יותר של אופציות קריירה שונות.
- חיפוש עבודה בחו"ל- דרך נוספת, היא לחפש עבודה במדינה או בחברה שמעניינת אתכם. למשל, להחליט על מדינת יעד, ולהתחיל לחפש משרות פנויות שהולמות את הכישורים שלכם באותה המדינה. לאחר שעניתם לעצמכם על תנאים אלו- תוכלו להתחיל לשלוח קורות חיים או אף לקיים ראיונות עבודה דרך שיחות אינטרנטיות.
- הרשמה לאוניברסיטה בחו"ל- ניתן לבצע Realocation לא רק דרך מציאת עבודה, אלא כי אם גם דרך הרשמה וקבלה לאוניברסיטה מעבר לים. ראשית יש למצוא אוניברסיטה ומקצוע לימודים שמעניין אתכם להתקדם בו. לאחר מכן, יש למלא את כל טופסי ההרשמה ולשלוח אותם לאוניברסיטה המבוקשת. לרוב האוניברסיטאות בחו"ל מקבלות סטודנטים זרים בידיים פתוחות אם יש להם מה להציע- כך שכאשר אתם מנסים להתקבל, הדגישו ייחודיות שיש לכם וסיבות מספקות "למה לבחור בכם".
אם כך, ניתן להבין כי חלום ה- Realocation הינו חלום אפשרי, כל שיש לעשות הוא להחליט על היעד, להחליט על דרך הפעולה- לימודים, עבודה, או שליחות מטעם המשרד הנוכחי, לקרוא כמה שיותר מידע באינטרנט ואף להתייעץ עם אנשים שביצעו Realocation או נמצאים בעיצומו.
לאחר שתבנו לעצמם תוכנית פעולה, הרי שיהיה קל יותר פשוט לבצע אותה ולהתחיל את מסע ההגירה למדינה אחרת.
בהצלחה!