בשנים האחרונות, הלכה וגברה התפיסה של בעלי עסקים שונים כי סרטון תדמית ערוך היטב עשוי להצעיד את העסק שלהם מספר צעדים קדימה, ולתרום למוניטין החיובי שלו. בכוחו של סרטון התדמית להבליט את יתרונותיו של עסק מסוים, ובכך להקנות לו עדיפות, בעיני הלקוחות, על פני המתחרים. אלא שמצד שני, סרט תדמית שאינו מקצועי עלול לחולל את האפקט ההפוך, ולפגוע בתדמיתה של החברה כולה.
כתוצאה מכל אלה, המשוואה כאן ברורה: תכנון סרט תדמית חייב להיות מוקפד, כאשר את המלאכה צריכות לקחת על עצמן חברות מקצועיות הפועלות בתחום.
מהנייר, עד לתוצר הסופי: השלבים המרכזיים שבהפקה
תכנון סרטון תדמית אינו דבר פשוט כלל וכלל. כלל הברזל כאן הוא שככל שהתכנון יהיה יותר מוקפד, וככל שהוא יירד עד לרזולוציות הקטנות ביותר, כך ההפקה תהיה פשוטה וזולה יותר, וכך התוצר הסופי יהיה מרשים פי כמה. בסרט, כמו בסרט, הכול מתחיל מהנייר (או לחילופין מעבד התמלילים): זהו השלב שבו ייקבע הקונספט של הסרט, וייכתב התסריט שלו. בחלק זה, צריכים אנשי החברה המיוצגים בסרט לחשוב על העובדות והמסרים שייכנסו לסרט. יחד עם החברה המפיקה, ייכתב התסריט, יוחלט על אתרי הצילום וכן מאגר הדימויים החזותיים שייכללו בסרט.
השלב הבא, המרכזי ביותר, הוא שלב ההפקה. כאן, ייכנסו לתמונה כל אותם במאים, מפיקים או צלמים מטעמה של חברת ההפקות, שיבצעו את מלאכת הצילום בפועל. בחלק זה של הסרט, נדרש להשתמש בציוד הצילום, התאורה והסאונד המתקדם ביותר, ולו מכיוון שבכוחו להגדיר את טיב הסרט.
השלב האחרון, שלב הפוסט, כולל עריכה סופית של הסרט: החל מחיבור השוטים, הסצנות והקריינות לכדי נרטיב אחד, דרך הוספת מוזיקה וכתוביות ועד לאנימציה ולאפקטים. לאחר מכן, יומר הסרט המוכן לפלטפורמות שנקבעו מראש.
כך משאירים את העבודה למקצוענים
חלק מהותי בדרך להצלחת סרט התדמית הוא בחירת החברה המקצועית ביותר שתהיה אחראית לו. חשוב לוודא, בהקשר הזה, כי אכן יש לה את כל הניסיון, הציוד וכוח האדם החיוניים להשלמת המשימה על הצד הטוב ביותר: חברה הפועלת מספר שנים בתחום, דוגמת עין השופט הפקות, תדע לרתום את הניסיון שלה להצלחת הסרט. מומלץ לסקור דוגמאות לסרטים קודמים שערכה החברה, ולהתרשם מהרמה שלהם.