מים הם רכיב חיוני לגוף שלנו. היות והוא מהווה כ 90 אחוז מהגוף שלנו, אנחנו צריכים לשתות הרבה מאוד מים במהלך היום, ובפרט בקיץ כשחם ואנחנו מזיעים. ובכל מקרה, כל אחד מאתנו צריך לשתות לפחות ליטר וחצי מים במהלך היום. במקרים של תפקוד לקוי של הלקוי, או אם חסרה כליה, צריך לשתות הרבה יותר מליטר וחצי.
אך כמובן שלא רק הכמות של המים חשובה, אלא גם האיכות של המים ששותים. מתקני מים למוסדות פרטיים וציבוריים, משרדים ובתים, כבר הפכו להיות דבר נפוץ מאוד. עם זאת, הרבה אנשים עדיין מעדיפים מי ברז ואחרים מעדיפים לקנות שישיות מים מינרליים. נראה שהרבה אנשים עדיין לא הבינו את היתרונות שהמכשיר יכול לתת. יכול להיות גם שהרבה אנשים לא מבינים עד כמה חשוב לשתות מים טהורים, או לא מודעים לכל הפסולת שמצליחה לחדור לתוך מי השתייה שלנו ולא מודעים להשלכות שיש להם על הגוף.
מתקני המים של היום מגיעים עם טכנולוגיה מתקדמת והם עושים עבודה מצוינת בטיהור של מי השתייה. אפשר למצוא אותם בני גדלים- מיני בר קומפקט בר ובר ריצפתי. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו, אבל שניהם פועלים על אותו עיקרון. המכשיר מתחבר למערכת המים המרכזית, שואב ממנה את המים ומטהר אותם, כך שלתוך הכוס שלנו יוצאים מים טהורים, בריאים וטעימים.
לפני שרצים לקנות את המכשיר
אין ספק שהמכשיר יכול לשפר משמעותית את אורח החיים שלנו, לרבות בעניין הבריאותי. עם זאת, יש כמה דברים שצריך לשים לב אליהם לפני שרצים לקנות מיניבר או בר ריצפתי. דבר ראשון, יש לבחור את המכשיר שמתאים ונוח לכל מי שישתמש בו. אם למשל מדובר בבית חולים, רצוי שהמכשיר יהיה ריצפתי כדי שיהיה נגיש גם לחולים על כיסא גלגלים. לעומת זאת, אם רוצים לקנות מכשיר לבית, ויש ילדים מאוד קטנים, כדאי לבחור במכשיר קומפקטי ולמקם אותו באזור שאליו לא תהיה לילדים גישה כדי למנוע מקרים של כוויות ממים רותחים.
הדבר הכי חשוב בעניין רכישת מיניבר הוא בחירה במכשיר חדש מהחברה שמגיע עם אחריות. המחיר גבוה יותר בהשוואה למכשיר זהה יד שנייה שהיה בשימוש, אך הוא יבטיח תמורה טובה יותר.