המסחר בשוק ההון הוא חידה מודרנית שאין לה ממש תשובה, אך יש לה הסברים רבים, שיכולים להאיר במעט את העובדה כי שוק זה אומר הכל ובו זמנית, לא אומר כלום. איש העסקים משה טיסונה מסביר כי המסחר בשוק ההון משפיע על כל גורם והיבט כלכלי בעולם, בין היתר על ערך המטבע המקומי ועל המטבעות הבינלאומיים. שער הדולר, בהיותו המטבע המשפיע בעולם, מונע על ידי גורמים שונים ומגוונים – משה טיסונה מסביר מהם.
שער הדולר – השחקנים המרכזיים
למרות שהבורסה ושוק המניות זוכים לעיקר תשומת הלב, שוק המט"ח הוא הגדול והמשוכלל שקיים כיום בעולם. שוק זה מגיע למחזור יומי רווחי במיוחד, אשר עומד על 2 טריליון דולר, פי 4 יותר מהממוצע בשווקים האחרים. שוק זה קובע את המדדים, בין היתר גם עבור מדד הדולר, שהוא יחסו של המטבע האמריקאי אל מול שותפות הסחר שלו.
אינפלציה – אינפלציה נמוכה היא גורם שתומך בשער המטבע, כי היא מקטינה את הריבית ומחזקת את כוח הקניה. משה טיסונה מסביר שבמקרים בהם האינפלציה בארצות הברית נמצאת במגמת ירידה, הדבר יתמוך בשער הדולר.
ריבית – הריבית בארה"ב היא נמוכה ושואפת לאפס בעיקר בגלל שהבנק הפדרלי נוקט במדיניות של ריבית נמוכה. מצב זה יוצר תנודות באגרות החוב אשר מתחילות לעלות, מה שיחזק את שער הדולר. משה טיסונה מסביר כי מדיניות זו יחד עם הרחבות כמותיות צפויות, יתמכו בשערו של הדולר ויהוו גורם חיובי להתחזקותו.
חובות המדינה לאזרח – כאשר הממשל הפדרלי בארה"ב נמצא בחובות כלפי האזרחים שלו, הדבר משפיע על שער הדולר ומהווה גורם שלילי. כאשר קיים תוצר לאומי גולמי במדינה והרווחים ממנו לא הולכים לאזרחים, הדבר מחליש את המטבע המקומי.
צמיחה שנתית – הכלכלה האמריקאית לא צומחת בקצב גבוה אך מראה על יציבות ועל גידול גבוה יותר ממדינות אחרות. איש העסקים משה טיסונה מסביר כי צמיחה שנתית גבוהה ביחס לעולם, מחזקת את שער הדולר, גם אם בפנים במדינה, הצמיחה אינה מסחררת.