יורם קראוס מגיש לכם שש עצות בסיסיות על הדרך להתאמן לקראת טיפוס הרים
ראשית כמה מילות הקדמה על ספורט טיפוס הרים: טיפוס הרים איננו מסע רגלי, גם לא טיפוס או מחנאות, אומר יורם קראוס. טיפוס הרים הוא שילוב של שלושת הדברים הללו, שעל פי רוב הולך יחד עם מזג אוויר גרוע במיוחד ותנאים של גובה רב וחמצן דליל, כשבכל צעד וצעד אורבת הסכנה. לכן, יש חשיבות עליונה לאימונים נכונים וקפדניים כדי להצליח במשימה.
צעד ראשון
יורם קראוס: הרשם לקורס טיפוס הרים, עדיף באביב ובקיץ, שמלמד את הבסיסים - טכניקה, בחירת מסלול, בחירה ושימוש נכון בציוד.
צעד שני
יורם קראוס: את הטיפוסים הראשונים החל במסלולים מתונים וקלים לטיפוס, גם אם בחרת להתחיל לטפס באלפים - בחר את המסלולים במתונים יותר.
צעד שלישי
יורם קראוס: הרשם לקורס מתקדם לטיפוס הרים שם תלמד טכניקות נוספות ושימוש מתקדם בציוד טיפוס הרים. קח גם קורס של יומיים-שלושה בטיפוס על קרח, המלמד שימוש בציוד יעודי לקרח ויאלץ אותך ללמוד לטפס עם לבוש למזג אוויר קר במיוחד.
צעד רביעי
יורם קראוס: התאמן בטיפוס על סוגי משטחים שונים, כמו סלעים גדולים, מדרונות/מדרגות, קרח, שלג, ואל תשכח גם טיפוס בלילה.
צעד חמישי
יורם קראוס: את הטיפוס הגדול הראשון שלך בצע באביב. הר דנילי שבאלסקה יכול להיות מקום מצוין להתחיל, כמו גם הקילימנג'ארו שבאפריקה. אל תשכח לשכור מדריך מנוסה שידריך אותך בטכניקות שתרגלת בקורסים בזמן אמת.
צעד שישי
יורם קראוס: תכנן את המסע שלך לאוורסט לא לפני שעברו שלוש שנים לפחות מאז שהתחלת לטפס באמת, וכשאתה נמצא בשיא כושר הטיפוס שלך.
לא פחות חשוב
יורם קראוס: צא להרים כמה שיותר פעמים במרווחי זמן קצרים ככל הניתן. קרא הרבה ספרים בנושא - גם על טכניקות וגם סיפורי מסעות. השתמש בציוד הטוב ביותר שאתה יכול להרשות לעצמך - חייך תלויים בו ושאל בעצותיה ם שלמנוסים ממך ככל שאתה יכול.