יונדאי i10 החדשה - מרגישים את ההבדל
נכתב על ידי: מיכאל רומנסקי
תאריך: 15/05/14

בישראל, כמו בישראל, כל אחד אוהב להשוות את מה שיש לו, עם מה שיש לאחרים. גם בתחום הרכב הפרטי נהוג ומקובל להשוות. משווים בין דגמים, משווים בין יצרנים, משווים בין מחירים.

גם אנחנו החלטנו להצטרף ולערוך כמה השוואות משלנו. בחרנו רכב חדש, שהגיע לאחרונה לישראל לאחר שעבר מתיחת פנים - יונדאי i10, והתחלנו לעבוד: השווינו בין כמה גרסאות שמציע היצרן כאן, בישראל, השווינו בין הגרסה החדשה לבין הגרסאות הישנות, והשווינו גם עם המתחרות, באותה קטגוריה (קטגוריית ה"מיני").

הצלחה משופרת

לאחר שבחנו את הרכב מבפנים ומבחוץ, התרשמנו לטובה מהעיצוב של i10 החדשה של יונדאי, לעומת העיצוב של הגרסאות הוותיקות יותר. כאשר לוקחים בחשבון את ההצלחה שנרשמה עם התחלת השיווק בעולם, קל להבין את ההחלטה של היצרן הוותיק לשפר את המראה החיצוני.

אם נתייחס לאורך, הרי שבגרסת ה-1250 סמ"ק שבדקנו, מדובר על אורך של 3.665 מטרים ורוחב של 1.66 מטרים, גדולים מעט יותר מאלה שהוצגו בעבר. גם בסיס הגלגלים נראה כמי שעבר שיפור, ואפשר להרגיש זאת במידה בלתי מבוטלת באחיזת הכביש שהפתיעה לטובה.

בכלל, אם נרשה לעצמנו להתעלם לרגע ממידות רשמיות של אורך, רוחב ומשקל (950 ק"ג, שתורמים להתנהגות כביש חסכונית וצריכת דלק נמוכה), הרי שיש דבר מה נוסף וחשוב. בהשוואה לגרסאות הקודמות, הרי שה- i10 החדשה בהחלט נראית הרבה יותר טוב. עיצוב פחות "קופסתי", קווים יותר נעימים (שאפילו יוצרים מראה גדול יותר מבחינה ויזואלית), מהווים הרבה יותר מאשר אנקדוטה.

לסיכום, עבור צעירים, משפחות ואפילו בשביל אנשים בגיל העמידה שלא רוצים לנהוג ברכב שמרגיש וגם נראה משעמם - יש כאן בהחלט שיפור של ממש.

ידני מול אוטומט

אחר שסיימנו להשוות בין המראה הישן לבין המראה החדש. ביקשנו להשוות אלא לאלה, מעט יותר לעומק, את הביצועים של שתיים מתוך שלושת הגרסאות שמוצעות כיום בישראל.

נתחיל בגרסה הבסיסית ביותר, של מנוע 1000 סמ"ק עם גיר ידני. גרסה זו מציעה לנהג 66 כוחות סוס, עם הספק של 5500 סל"ד. המשמעות מבחינת ביצועים היא של תאוצה ברמה של אפס למאה ב-14.9 שניות, ועם מהירות מירבית של 155 קמ"ש. אגב, זה בהחלט לא משהו שיש להתבייש בו לעומת המתחרות בקטגוריה, בלשון המעטה.

בגרסה המשופרת, בעלת המנוע של 1250 סמ"ק, הביצועים משתפרים במידה ניכרת, בזכות נתונים טכניים טובים יותר. כאן מדובר על גרסה אוטומטית, המגיעה למהירות מרבית של 163 קמ"ש, עם תאוצה של אפס למאה בפחות מ-14 שניות (13.8, למען הדיוק). כאשר לוקחים בחשבון שכאן מדובר על תוספת של לא מעט סוסים במנוע (87 כוחות סוס לעומת 66), קל להבין את ההבדל.

אגב, ראוי להתעכב גם על ההבדלים בצריכת הדלק. שתי הגרסאות גם יחד נחשבות לחסכוניות, ועל כן גם משתלמות, אך יש הבדל מסוים. בגרסה הראשונה שבדקנו, מדובר על 25 קילומטר לליטר (נתוני יצרן) בנסיעה בין עירונית, כאשר בגרסה השנייה (והמנוע הגדול), מדובר על צריכת דלק של 20 קילומטר לליטר, בתנאים דומים.

לסיום, נציין שעל פי הנתונים הטכניים, המראה החיצוני, ובמיוחד כאשר בוחנים את תג המחיר לצרכן, היונדאי החדשה נותנת יותר מאשר פייט רציני לכל המתחרות בקטגוריית המיני. למעשה, מדובר, נכון להיום, באחד הרכבים הטובים ביותר ביחס של תמורה ומחיר, עם ביצועים לא רעים ואפילו מראה משופר.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article42849.aspx