האנימטור, או אם תרצו, המנפיש, הוא אמן מבוקש בתחומים רבים כגון בקולנוע, בטלוויזיה, באינטרנט ובמשחקי ווידאו. האנימטור הוא זה שיוצר ומפיק סרטי אנימציה , בהן מתקיימת אשליית התנועה המפורסמת של אנימציה (אשליית פי). האנימטור יכול לצייר את הפריימים השונים באופן ידני, במחשב, במצלמה ובאמצעים נוספים.
בעבר, עבודתו של האנימטור היתה סיזיפית עד מאוד. כל פריים או תמונה צויירו על ידו באופן ידני, הולבשו על גבי דפי צלולואיד, נצבעו, ולכן מכן הונחו אחד על גבי השני ברצף. למרבית המזל, טכניקת יצירת האנימציה התקדמה מאוד בשנים האחרונות, ורוב האנימטורים כיום עובדים עם מחשבים שמייעלים את תהליך ההפקה ומוזילים את עלותו. במקביל, מכיוון שעבודתו של האנימטור פחות משעממת ומונוטונית, הדבר מאפשר לו לעבוד בסביבה ובאווירה יצירתיות יותר.
יש מספר סוגים שונים של אנימטורים. הסוג הראשון הוא אנימטור אשר אחראי על הנפשת הדמויות. אנימטור מסוג זה אחראי על כל התנועות, המשחק, הדיאלוג וכיוצא בזה, בין כל הדמויות שבסרט. סוג נוסף הוא אנימטור האחראי על האפקטים המיוחדים בסרט. אנימטורים מסוג זה אחראים על כל שאר הדברים בסרט מלבד הדמויות – חלליות, מטוסים, כלי רכב, תופעות טבע, פיצוצים וכדומה.
סוג נוסף של אנימטורים הוא אומני Inbetweener ו-Cleanup. אלה הם למעשה עוזרים של האנימטורים הראשיים, והם אחראיים לאייר או לצייר את כל התמונות שבין התמונות העיקריות שצויירו בידי אחד האנימטורים הבכירים. בנוסף לכך, הם אחראיים לציור של הסקיצות הראשוניות.
מנהל אנימציה הוא הסוג הבכיר יותר של האנימטור. זהו למעשה המנהל של כל האנימטורים, והוא אחראי על כל מה שקשור בתהליך האנימציה ועל קטעי האנימציה. ההבדל בין מנהל אנימציה לבין במאי סרטי אנימציה הוא שמנהל האנימציה עוסק בכל הפן הטכני של ההפקה, בעוד שהבמאי עובד על הפן העלילתי של הסרט.
סוגים נוספים של אנימטורים כוללים מאיירים, אשר אחראיים על ציור הרקע, התאורה וכדומה, אומני העלילה או "לוח הסיפור", אשר אחראיים על ציור סקיצות ראשוניות, אומני רקע שאחראיים על צביעת סקיצות הנוף וכדומה. לצידם של כל האנימטורים עובדים מדבבים ומוזיקאים.