קלפים טיפוליים
נכתב על ידי: עידן שלומן
תאריך: 23/06/14

הטיפול בילדים הזקוקים לטיפול פסיכולוגי או טיפול ריגשי על מנת להבין מה הם עוברים ולנסות לעזור להם במידה והם זקוקים לליווי מקצועי שיאפשר להם לשפר את המצבם הנפשי ו\או החברתי אפשרי במספר דרכים שונות. אחת מהדרכים שהתפתחו עם השנים והפכה לנפוצה בעת האחרונה היא טיפול באמצעות קלפים טיפוליים.

מהם קלפים טיפוליים?

קלפים טיפוליים הינם למעשה קלפי משחק דוגמת משחקי קלפים רבים שאנו מכירים כמו טאקי, אונו, יניב ואחרים, אך עם טוויסט בכך שהם מרוכזים יותר בהבעת רגשות ותיאור מצבים שונים שדרכם ניתן להיות נגיש יותר לילדים המטופלים או לאפשר להם להביע את עצמם באמצעות קלפים שונים במשחק.

מדוע משחק קלפים?

משחק בקלפים טיפוליים הינה דרך יותר חברותית ונוחה עבור ילדים רבים לתקשר עם המטפל המבוגר. כאשר מדובר בתקשורת באמצעות המשחק ילדים רבים מוציאים בקלות רבה יותר את אשר על ליבם אם במודע או שלא במודע והדבר נעשה בצור היותר טיבעית מאשר שיחה או דיון על מצבם עם המטפל.

איזה קלפים טיפוליים יש בנמצא?

כאמור, קלפים טיפוליים הם בעלי מטרות שונות וסגנונות שונים. אלו חלק מהם:

מרגישונים – משחק המאפשר לילדים להביע את ההרגשה שלהם באותו היום והרגשה משוערת של הילד כלפי בני משפחה או חברים. המשחק מאפשר הבעה של ההרגשות באמצעות בחירת קלפים, דיבור ו\או פנטומימה ואף ניתן לשלב ברקע מוסיקה מתאימה.

ארץ יצורי הנפש – משחק קלפים העוסק בשדונים וקסמים ומאפשר לילדים להשליך את עולמם לעולם דמיוני בו יהיה להם קל יותר להיפתח ולהביע את אשר במחשבתם או על ליבם. הקלפים הללו עוזרים להביע רגשות בצורה ייחודית ותוך כדי משחק מורכב ומעניין.

מצברוחונים – קלפים טיפוליים העוסקים במצבי רוח, תכונות שהילד ירצה לאמץ וכאלו שירצה להיפטר מהן ובעיקר מצב הרגשות שלו ביום הנתון של המשחק וגם כיצד הוא רואה קרובים אליו מבחינת מצב רגשות ויחסים. הקלפים מאפשרים גישה נוחה להבנת הילד ומצב הרוח שלו כמו גם הבנה של הרגשות הפנימיים שלו אודות מה מציק לו והבנה מה יכול לשפר את מצבו. הכל דרך הקלפים.

 

אלו הם רק דוגמא מבין מגוון משחקי קלפים טיפוליים שנועדו לעזור בתיקשורת בין מטפלים לילדים, כאשר הקלפים מאפשרים לילדים במרבית המיקרים גם להעביר את המסר של הרגשות או התחושות הפנימיות שלהם וגם את הפתרון שהם מרגישים שיהיה הטוב ביותר עבורם. כמו כן הקלפים עוזרים לחבר בין מטפל לילד שכן זהו טיפול יותר ידידותי ופחות רישמי מאשר טיפול פסיכולוגי מקובל.


 
אודות המחבר

עידן שלומן, מומחה לקידום אתרים בחברת Signup קידום אתרים.

קידום אתר זה מתבצע על ידי Signup קידום אתרים באינטרנט אשר עוסקת בשיווק וקידום אתרים באינטרנט.

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article43231.aspx