היכן מומלץ לערוך אבחון דידקטי ומתי כדאי לשקול זאת
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 29/06/14

אבחון דידקטי מיועד על מנת לאשר או לשלול קיומן של לקויות למידה הפוגעות ביכולת האדם למצות את הפוטנציאל שלו בתחומי הלימוד השונים. אבחון TOVA לעומת זאת, נועד על מנת לבדוק האם קיימות הפרעות קשב וריכזו שעלולות גם כן לשבש את רמת ההישגיות בשל פגיעה ביכולת הריכוז. לרוב, שני האבחונים הללו מומלצים לתלמידי בית הספר, אך לפעמים גם מבוגרים פונים לבצע אותם על מנת לשפר את איכות החיים. בכל מקרה, לפני שניגשים לביצוע אחד האבחונים הללו, מומלץ לבחור את מרכז האבחונים שיספק פלטפורמה מקצועית לביצוע שני האבחונים ברמה נאותה.

כיצד מקבלים הפניה לביצוע האבחונים הללו

אם מדובר על תלמידי בית הספר, את ההפניה לביצוע אבחון דידקטי תקבלו מהיועצת הפדגוגית ובהמלצת יועצת השכבה בהנחה ואחת מהן או שתיהן סבורות כי הדבר נחוץ על מנת לסייע לילד להצליח בלימודים. אם ההורים שמים לב כי קיימת בעיית חוסר ריכוז, הם יכולים לפנות בעצמם לביצוע אבחון TOVA באחד ממוסדות האבחון הפרטיים וכך גם בוגרים שכבר סיימו את לימודיהם, אך הם סבורים כי הם סובלים מבעיית חוסר ריכוז שמשפיע על חייהם המקצועיים. אם אתם בתור הורים חשים כי ילדכם אינם מגיעים להישגים התואמים את רמת המשכל שלהם, תוכלו לפנות לביצוע שני סוגי האבחון באופן פרטי או דרך קופת החולים שתמליץ לכם על מרכז אבחונים העובד בהסדר עימה.

כיצד יודעים היכן מומלץ לערוך את האבחון

כאשר בודקים באיזה מרכז אבחונים כדאי לערוך אבחון דידקטי, כדאי לבדוק מי נכלל בצוות האבחון, מה כולל האבחון והאם ניתן לבצע אבחון חוזר במידה ובאבחון הראשון מתקבלות תוצאות לא וודאיות. מרכז אבחונים מקצועי יאפשר לערוך בו גם את האבחון הדידקטי וגם  אבחון TOVA שהוא אבחון ממוחשב הנערך בכיתת מחשבים מיוחדת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article43307.aspx