עצות בסיסיות למטפס המתחיל - מאת יורם קראוס |
יורם קראוס מגיש לכם צרור נוסף של חוקי ברזל שבלעדיהן לא יוצאים לטפס
- יורם קראוס: אל תצא לטיפוס ללא מפה, מצפן וטלפון סלולארי. מכיוון שטלפונים סלולאריים לא תמיד עובדים בנקודות מרוחקות, הם גם נוטים להישבר והסוללות תמיד מתרוקנות ברגע שזקוקים להם, לכן קחו עמכם גם ציוד כתיבה (דפים, עט, עיפרון) לכל מצב שיצריך השארת הודעות או תקשורת.
- יורם קראוס: אל תצאו לטיפוס ללא שהשארתם למישהו קרוב (או לרשויות כפי שמחייבים בפארקים מסוימים) את המסלול בו אתם מתכוננים לטפס, זמן היציאה, נקודות העצירה שבדרך וזמן משעור לחזרה.
- יורם קראוס: אחד מהקבוצה חייב שישא עימו תיק עזרה ראשונה ובו ציוד רפואי בסיסי לעזרה ראשונה, כגון: תחבושות, יוד, כדורים ומשחות אנטיביוטיות וכד'.
- יורם קראוס: אם עדיין לא עברתם קורס החייאה ועזרה ראשונה - עשו זאת מייד. מקום טוב להתחיל לברר בנוגע לקורס הקרוב הוא מגן דוד אדום.
- יורם קראוס: זכור! הרגליים הם האיבר החזק ביותר שלך (פרט למוח, כמובן), לכן תן הם להוביל ולהרים אותך.
- יורם קראוס: זכור כלל אצבע נוסף ובסיסי: שמור תמיד על מגע משולש עם פני השטח/סלע: 2 רגליים ויד או 2 ידיים ורגל.
- יורם קראוס: למרות שטיפוס הרים הוא מסוגי הספורט בו אנו מחפשים לדחוף את עצמו מעבר לאפשרי, אל תשקר לעצמך - אם אתה לא מרגיש בטוח לטפס בנתיב מסוים, סביר להניח שאתה לא צריך לטפס בו.חפש נתיב אחר בטוח יותר, שאתה מרגיש איתו נוח.
יורם קראוס: ערוך לעצמך רשימה של הדברים שאתה רוצה לקחת ועבור עליה שוב ושוב תוך כדי שאתה זוכר שכל גרם בתחילת המסע ישקול כמו קילוגרם לקראת סופו.
|