הגנרטור הינו מכשיר שהופך אנרגיה מכנית לאנרגיה חשמלית והיה קיים כבר במאה ה19. יש כיום מגוון רחב של גנרטורים בעוצמות, סוגים וגדלים שונים. הגנרטורים פועלים באמצעות דלק כמו בנזין, דיזל או סולר ומשמשים לצרכים פרטיים כמו קמפינג ומחנאות, ולשימושים עסקיים כגון שימושים בענף האירועים וענף הבניין. במאמר הבא נדבר על סוגי הגנרטורים הקיימים- גנרטור תעשייתי, גנרטור בייתי, גנרטור נייד וגנרטור מושתק.
סוגי גנרטורים
· גנרטורים תעשייתיים- גנרטורים תעשייתיים הינם גנרטורים גדולים שמטרתם היא לספק חשמל לתעשייה. גנרטורים אלה מפיקים כמויות גדולות של חשמל ולפיכך הם צורכים כמויות דלק גדולות. השימוש בגנרטורים התעשייתיים הינו שימוש נפוץ בתעשייה ויש כיום אתרי בניה ותעשיה רבים הפועלים בעזרת גנרטורים אלה.
· גנרטורים ביתיים- הגנרטורים הביתיים הינם גנרטורים שמספקים חשמל לתפעול מכשירי חשמל בתחומי הבית. הגנרטורים הללו נמצאים בשימוש רב אצל חולים כרוניים שמחוברים למכשירים רפואיים אלקטרוניים וזקוקים לחשמל סביב השעון גם בעת הפסקות חשמל לצורך שמירה על חייהם.
· גנרטורים ניידים- גנרטור נייד הינו גנרטור שממדיו קטנים וניתן לנייד אותו ממקום למקום. גנרטור נייד נכנס בקלות לבגז' של כל רכב, ורבים משכירים גנרטור נייד לטווח קצר לאירועים עסקיים או פרטיים ומובילים אותו בכלי הרכב הפרטי שלהם. יש גם כאלה שנוהגים לטייל הרבה וקונים גנרטור נייד אשר משמש אותם בפיקניקים, טיולי מחנאות ופעילויות נוספות בשטח.
· גנרטורים מושתקים- הגנרטורים המושתקים כשמם כן הם- הם אינם עושים רעש ומיועדים לשימוש באירועים כיוון שבאירועים רצוי שיהיה גנרטור שקט שלא יפריע להנאת האורחים. לדוגמא אם יש מסיבה עם מוסיקה בפארק, היכן שאין חיבור לחשמל, רצוי שהגנרטור שיפעל יהיה גנרטור מושתק כדי שהרעש לא יפריע לקהל. כמו כן משתמשים בגנרטור המושתק באולמות מופעים ואירועים שבהם יש חיבור קבוע לחשמל בתור מכשיר שמספק גיבוי חשמלי למקרה של הפסקת חשמל.