הגדרה טרמינולוגית לטיפול
חיינו המגוונים משלבים בתוכם את מרקם השיניים שלנו במספר תחומים : אכילה, דיבור וחיוך. מספר גורמים הופכים את השן שלנו לחולה : אכילת מוצרי סוכר, תחזוקה קלוקלת של השן (צחצוח לא נכון וחוסר שימוש בשטיפות פה). שן פגומה חווה הרס הדרגתי של שכבותיה : הזגוגית, הדנטין ומוך השן. כאשר הכאב והריקבון מגיעים עד לעצב ותוקפים אותו ,מתבצע טיפול שורש. התהליך אורך 3 פגישות לפחות. הטיפול מלווה לא פעם בדימום וכאב מתמשך שמטופל במשככי כאבים שונים שבשוק.
שלבי הטיפול
ברוב המקרים מתפתחת דלקת בשן הפגומה ,דבר המצריך רצפט לאנטיביוטיקה למשך שבוע ימים. כאשר זיהום משמעותי חודר לזרם הדם ולמסתמי הלב , נופל הפור, והרופא , מומחה בשיקום הפה מחליט על טיפול שורש. צילום פנורמי מתבצע , בעקבותיו פתיחה של השן, סילוק העששת, סילוק המוך, הטמנת תרופה, ניקוי מיוחד לסתימה של השן, סתימה זמנית ולבסוף סתימה קבועה. הטיפול שיטתי ומובנה. נדרש לוח זמנים ושיתוף פעולה מצד הפציינט.
רמות שונות של טיפול שורש
הטיפול הדנטלי הנדרש הינו טיפול המתבסס על מצב קודם של השן. מצב הגרוע ביותר הוא זה שבו לא ניתן להציל את השן ומתבצעת עקירה. שן שחייה עדיין ארוכים אך מידת העששת חדרה את רקמות השן ומגיעה עד למוך השן תביא את הרופא לפתיחת תעלות השורש ולביצוע התהליך הכירורגי .כאשר הרקמה הפנימית המכילה עצבים וכלי דם נפגעת באופן אנוש מתבצע טיפול כהלכתו.
כושר העמידה של התהליך
אחד מסימני הצורך בטיפול המורכב הוא רגישות לחום וקור. הדבר נובע מפגיעה עצבית בתעלות שורש השן. הטיפול אמור להחזיק מעמד לאורך זמן היות ועצב השן מנוטרל. לעיתים קיים דימום לאחר הטיפול לפרק זמן של 24 שעות. כאשר יש ירידה בלחץ הדם , ההרדמה עשויה להיות הסיבה. חולים סוכרתיים אמורים להיזהר מהיפרגליקמיה או היפוגליקמיה.
טיפול שורש הינו התחום הנפוץ ביותר לאחר סתימות. אנשים רבים חוששים מהכאב שכרוך בתהליך אך התקדמות התחום הדנטלי מאפשרת למטופל דרכי טיפול נעימות ,ידידותיות ופחות כואבות.
גרים בירושלים ? לחצו כאן > טיפול שורש בירושלים