אם הגעתם למאמר זה סביר להניח שאתם חולמים להיות אמנים גדולים, אולי שחקנים או זמרים, ואתם לא מצליחים להשיג אפילו צ'אנס אחד קטן שיעזור לכם לדחוף את הקריירה שלכם רחוק יותר. יכול גם להיות שהחלטתם פשוט לחפש אמרגנים שייצגו אתכם אבל אין לכם מושג איפה למצוא אותם ואיך לבחור את האמרגן הנכון.
איפה מוצאים את האמרגנים?
דרך אחת למצוא את האמרגנים היא לתת להם למצוא אתכם. בכל הזדמנות שיש לכם להפגין את היכולות שלכם, אם זה ריקוד, משחק או שירה, נצלו את ההזדמנות הזו כדי להראות לאנשים מסביבכם מה אתם יודעים לעשות. לעולם אין לדעת מי נמצא מסביב ומסתכל, אולי זה אמרגן מצליח שמוכר לתעשיית הבידור...
דרך אחרת היא כמובן לחפש את השמות הגדולים בתעשייה. מכירים את גוגל? כנסו למנוע החיפוש וחפשו "אמרגנים", "חברות ייצוג" ומונחים אחרים רלוונטיים. בין שלל התוצאות תוכלו למצוא את השמות המוכרים ביותר כמו גלובוס ייצוג אמנים וחברות אחרות, קטנות וגדלות כאחד. כמובן שכדאי לגשש בתוך האתרים כדי לבדוק האם החברה שעלתה בחיפוש אכן מייצגת אמנים מהתחום שלכם.
חוזה מול החברה
חברות ייצוג אמנים מקצועיות תמיד דואגות להכין חוזה או הסכם שעליו יחתמו שני הצדדים- החברה וזה שרוצה להיות מיוצג אצלה. החוזה הזה הוא מחייב את שני הצדדים לפי תנאים שונים המופיעים בו.
אם אתם נדרשים לחתום על חוזה, כדאי לכם לבדוק אותו היטב, ואם אפשר אז עדיף שהבדיקה תיעשה בעזרת עורכי דין שמכירים את עולם הבידור ומנוסים בחוזים שכאלו. חשוב לבדוק דברים כמו אחוזים שהחברה לוקחת מכם על הכנסות מעבודות שהיא שלחה אתכם אליהן. האם יש תקופת התחייבות שלכם לחברה ואם כן, לכמה זמן? האם אתם מחויבים באופן בלעדי לחברה? מה קורה אם הוזמנת לאודישן או אפילו עבודה שלא דרך האמרגנים שלכם?
סבלנות היא מעלה
מצאתם חברת ייצוג אמנים מקצועית ואיכותית וחתמם על חוזה... מה הלאה? עכשיו אתם צריכים להיאזר בסבלנות ולחכות שהאמרגן יתקשר אליכם עם הצעת עבודה. כיוון שהוא לא מרוויח מכם דבר מלבד אחוזים שלכם מעבודות, יש לו אינטרס למצוא לכם כמה שיותר עבודות ואין צורך של ממש להציק ולהטריד כיוון שאתם לא משלמים פר חודש או כל פרק זמן אחר.
עם זאת, בהחלט כדאי "להזכיר" לאמרגן שלכם שאתם קיימים ולשאול האם יש עבודות מעניינות שיכולות להתאים לכם.