מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: חלבון CCL2 דוחף תאי גזע לפלוריפוטנטיות רבה יותר.
נכתב על ידי: מיקי שחם
תאריך: 06/10/14

מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: חלבון CCL2 דוחף תאי גזע לפלוריפוטנטיות רבה יותר.

לתאי גזע יש את היכולת הייחודית להפוך לכל סוג של תא בגוף. לאור זאת, האפשרות שהם יכולים להיות מתורבת ומהונדסים במעבדה הופכת אותם לאופציה אטרקטיבית לרפואת רגנרטיבית.

נמסר על ידי מיקי שחם כי עם זאת, יש כמה תנאים שעלולים לזהם תרבית תאי גזע אנושיים וכך הופכים התאים ללא שמישים לשימוש קליני. לא ניתן להימנע ממצבים אלו, אך עם זאת, הם מסייעים לשמור על פלוריפוטנטיות של תאי הגזע.

במחקר שפורסם, קבוצה ממרכז RIKEN למדעי החיים ביפן, צברה תובנה חדשה לתוך התפקיד של CCL2, כמוקין (חלבונים קטנים ממשפחת הציטוקינים. הם משמשים במערכת החיסון, ותפקידם העיקרי הוא למשוך את תאי הדם הלבנים למקומות מסוימים בגוף. הידוע להיות מעורבים בתגובה החיסונית, בשיפור של פלוריפוטנטיות בתאי גזע).

מיקי שחם מבהיר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.

מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורטופדיה ועוד.

במסגרת המחקר, החוקרים החליפו את הגורם הבסיסי בגידול פיברובלסטים (bFGF), מרכיב קריטי של תרבית תאי גזע אנושית, עם CCL2 ולמדו את השפעתו.

העבודה הראתה כי CCL2 משמש כתחליף ל bFGF והפעיל את המסלול STAT JAK, אשר ידוע כמעורב בתגובה החיסונית ובתחזוקה של תאי גזע פלוריפוטנטיים בעכבר. בנוסף, התאים בתרבית עם CCL2 הפגינו נטייה גבוהה יותר של הצטרפות למושבות, יעילות גבוהה של התמיינות תאים ורמזים להפעלה מחדש של כרומוזום X בתאים נקביים, כל הסמנים של פלוריפוטנטיות.

כדי להבין את ההשפעות הגלובליות של CCL2, החוקרים השוו את הטרנסקריפטום של תאי הגזע בתרבית עם CCL2 ואלה עם bFGF. ומצאו כי לתאי גזע בתרבית עם CCL2 ביטוי גבוה יותר של גנים הקשורים לתגובת חוסר חמצן.

המחקר פותח ערוצים לחקר הקשר בין לחץ סלולארי, כגון היפוקסיה, והשיפור של פלוריפוטנטיות בתאים.

מיקי שחם – ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.

יוקי הסגאווה של CLST, שהובילה את המחקר, אומרת: "גנים הביעו באופן דיפרנציאלי, התברר לנו באו לידי ביטוי באופן דיפרנציאלי, באופן משמעותי ביותר היו אלה הקשורים לתגובות חוסר חמצן, והיפוקסיה הידועה כחשובה בהתפתחות גידולים ותחזוקה של פלוריפוטנטיות.

תוצאות אלו עשויות לתרום לעקביות גדולה יותר של תאים אנושיים פלוריפוטנטיים(iPSCs), שחשובים גם לרפואה רגנרטיבית ולחקר תהליכי מחלות."

כדרך ליישם CCL2 כלפי תרבית של iPSCs עם יותר איכות עקבית, החוקרים פיתחו כלים מצופים בחרוזי CCL2 וחלבון LIF. זה אפשר לתאי הגזע להיות מתורבתים במצב מזין תוך מניעת הסיכון שווירוסים או מזהמים אחרים יועברו לתאי הגזע. בעוד המנגנונים של איך CCL2 משפר את הפלוריפוטנטיות טרם הובהרה.

עבודה זו מדגישה את התועלת של CCL2 בתרבית תאי גזע.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article44236.aspx