למה צריך תיאום מס לשכירים?
נכתב על ידי: איציק דר
תאריך: 13/10/14

תיאום מס הוא אחת הפעולות הבסיסיות ביותר בקרב חלק נכבד מהאוכלוסייה, שעובד ביותר מעבודה אחת. תיאום מס חייב לערוך כל מי שיש לו מספר מקורות הכנסה, בין אם מדובר על מקור פרנסה נוסף ובין אם מדובר על מקור שאינו פרנסה, כמו קצבה או אפילו פנסיה. תיאום מס חייבים לערוך על פי חוק, שכן אם לא יערוך אדם תיאום מס לכל הכנסותיו, יכולה המדינה לגבות את אחוז המס השולי הגבוה ביותר הקבוע בחוק והוא 48%. לכן על כל שכיר להגיש למס הכנסה טופס 116, הוא טופס תיאום מס ולהצהיר על כל ההכנסות.

היתרונות החשובים של תיאום מס לשכירים

מעבר לעובדה שמדובר בחובה על פי חוקי המדינה, תיאום מס לשכירים משמעו הקלות על הרווחים ששכירים יכולים ליהנות מהם. הרי אין באמת סיבה טובה לעובדה שגובים יותר מדי מס הכנסה למי שלא עורכים תיאום מס. ברגע שכל מקורות ההכנסה מדווחים לרשות המיסים, יכול פקיד השומה האחראי לבצע את החישוב ולהחליט בדיוק על פי טבלאות מסודרות כמה מס ייגבה מכל עבודה ועבור כל מקור הכנסה. תיאום המס במובנים רבים מונע הוצאות כספיות גבוהות ואף יכול לחסוך סכומים משמעותיים לאורך זמן.

איך אפשר לעשות תיאום מס לשכירים

כיום יש את האפשרות לערוך תיאום מס בכמה דרכים. הדרך המוכרת והמקובלת ביותר היא פשוט לגשת לפקיד השומה במס ההכנסה עם תלושי המשכורת משני מקורות העבודה, יחד עם טופס 116 המפורסם ולבקש את תיאום המס על פי הדרישות והנהלים המקובלים. בהתאם לגובה ההכנסות מכל עבודה יכול פקיד השומה להנפיק אישור שיישלח להנהלת החשבונות בכל אחת מן העבודות וינוכה מס נמוך יותר בהתאם לחוק. דרך נוספת, אשר יותר ויותר שכירים משתמשים בה היא באמצעות האינטרנט. כיום כבר מציעה רשות המיסים להיכנס לאתר המקוון שלה ולמלא את כל הפרטים בטופס 116 וירטואלי, אותו משדרת המערכת והאישור המיוחל מגיע מהר מאוד.

רואה חשבון יכול תמיד לעזור

תיאום מס לשכירים כל אחד יכול לעשות, אבל לא כל אחד יודע או רוצה לעשות זאת לבד. באמצעות איש המקצוע ניתן למלא את הטופסולוגיה המתאימה ולהגישה לפקיד השומה. אמנם לא מדובר בעבודה רבה אבל מי שרוצה באמת לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, בהחלט ניתן ורצוי להיעזר במומחה בתחום. כמובן שיש פקידי שומה נחמדים שמוכנים לעזור לכל מי שמתקשה לבד.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article44277.aspx