אבחון לקויות למידה בגילאים שונים : הגיל הרך, יסודי ותיכון
נכתב על ידי: יחיאל לוי
תאריך: 22/11/14

ילדים המתמודדים עם לקויות למידה הופכים לצעירים ומבוגרים הסובלים גם כן מאותן לקויות. כישורי הלמידה אותם נעניק לילדים במהלך שנות חייהם הראשונות חשובים מאוד להתפתחות האישית ופיתוח הרגלי לימודים נכונים. גם עם לקויות הלמידה יוכלו הילדים להשתלב במערכות חינוך רגילות ולהמשיך בעתיד ללימודים באקדמיה. בכדי לאפשר זאת מעניקים להם מוסדות החינוך השונים הקלות ותנאים מועדפים המתבססים על אבחון.

השלב הראשון בדרך לקבלת טיפול נכון מתחיל באבחון, לקויות למידה מכל סוג ובכול גיל יש לאבחן. רק לאחר האבחון ניתן יהיה לגשת לקבלת טיפול מתאים ולהגיש בקשות מתאימות לקבלת הקלות במוסדות הלימוד בהם משתלב הילד. השלב השני בדרך יהיה הרכבת תכנית הטיפול המתאימה תוך התייחסות לנתוני האבחון, גיל הילד והעדפות אישיות. קיימות היום כמה וכמה שיטות טיפול, ייתכן כי תתבקשו להחליף מספר שיטות עד למציאת השיטה המתאימה לכם ביותר.

לאן לפנות בכדי לאבחן לקויות למידה בכל גיל?

את ההפניה הראשונית לביצוע האבחון תקבלו לרוב מהצוות החינוכי בגן או בבית הספר יסודי, לרוב, אבחון לקויות למידה אינו מתבצע בגילאים צעירים יותר. שיתוף פעולה של ההורים עם צוותי החינוך חשוב מאוד לטובת הילד, אך יש להדגיש כי קבלת הפניה לביצוע אבחון אינה מעידה בהכרח כי הילד אכן סובל מלקויות למידה, יש להמתין לחוות דעת של רופא מומחה טרם קבלת החלטות.

1. אבחון בגיל הרך מתבצע במרכזים להתפתחות הילד הממוקמים ברחבי הארץ.

2. גילאי גן חובה מאפשרים פנייה אל פסיכולוג חינוכי העוסק בתחום.

3. גילאי בית ספר יסודי או חטיבות ביניים מאובחנים תוך מעורבות של פסיכולוג חינוכי מטעם בית הספר או הרשות המקומית. בית הספר יחד עם הפסיכולוג הם שמפנים את ההורים לייעוץ ואבחון דידקטי בשירות הפסיכולוגי.

4. אבחון בגילאי תיכון יבוצע לרוב במכונים פרטיים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article44620.aspx