שק שינה נועד למטרה אחת פשוטה וברורה, שינה נעימה, בדרך כלל מחוץ לבית. זאת על ידי בידוד הגוף של הישן בתוכו מהסביבה שבחוץ. מרבית שקי השינה דומים זה לזה. כיצד נדע לעמוד על ההבחנות והשונות שבין שק אחד לשני, איזה שק מתאים לנו ומתי כדאי לשלם יותר על שק אחר?
איכות חומר המילוי
הרכיב הראשון המשתנה בין שק שינה אחד לשני הוא איכות וטיב חומר המילוי. ככל ששק השינה מקצועי יותר חומר המילוי יהיה איכותי יותר. חומר מילוי איכותי שוקל פחות, לא דחוס ואינו מאבד מנפחו כתוצאה משימוש חוזר. ככל שחומר המילוי מורכב מסיבים בעלי משקל נמוך יותר העמידים יותר בפני שחיקה וריסוק, שק השינה יהיה איכותי יותר, אך לרוב גם יקר יותר. בשוק מגוון של חומרי מילוי. מפוליאסטר שהוא הפשוט ועד חומרים וסיבים מיוחדים שפותחו במיוחד על יצרני השקים.
נפח המילוי
הרכיב השני שיכול להשתנות בין השקים השונים הוא הנפח של חומר המילוי. ההבחנה ברכיב המילוי תהיה גם בהתאם לחומר ממנו עשוי המילוי והכמות שיש ממנו בשק שהיא זו היוצרת את הנפח שלו. ניקח לדוגמה את הלינה במיטה בבית. בימים חמים נבחר להתכסות בשמיכה דקה בעלת נפח קטן. לעומת זאת בימי החורף הקרים נעדיף להתכרבל בתוך שמיכת הפוך העבה. כך גם לגבי הנפח של שק השינה. מומלץ להתאים את נפח השק לאזור המיועד לטיול ולינה בשטח. ככל שהאזור קר יותר נעדיף שק שינה בעל נפח רב יותר לבידוד מרבי מפני הקור שבחוץ.
צרות השק
אז מה עדיף, שק שינה מרווח המאפשר שינויי תנוחת שינה נוחים יותר או שק צפוף יותר עם בידוד טוב יותר?
ישנן שתי צורות של שקי שינה, הצורה הראשונה היא שק בצורה של מומיה, שק זה צר באזור הרגלים והוא הולך ומתרחב ככל שמגיעים לאזור הראש. לשק זה מעין כובע באזור הראש והוא הקל יותר והמבודד יותר. הצורה השנייה היא השק המלבני שדומה למזרן. שק זה מרווח יותר ונוח יותר לתזוזה, אך הוא כבד יותר ומבודד פחות מהמומיה.
המעטפת החיצונית
המעטפת החיצונית של השק מורכבת משני חלקים: החלק הפונה לאדמה והחלק הפונה לשמים. זנ הפונה לשטח הלינה, הוא שטח מחוספס וקשיח יותר. החלק הפונה לשמים הוא האטום והרך והגמיש יותר. מרבית שקי השינה הקיימים בשוק עשויים ממעטפת העשויה מחומרים סינטטיים בעלי עמידות לשחיקה ורטיבות. כמובן שככל שיש יותר סיכוי לישון על הקרקע באזורים רטובים יותר, על המעטפת החיצונית להיות קשיחה ועמידה יותר.