מה ניתן להשיג עם עיצובים בגבס?
נכתב על ידי: תגלית הגבס
תאריך: 01/12/14

עיצובים בגבס

עיצוב גבס יכול להפוך כל בית לבית החלומות שלך! היום, תחום עיצובים בגבס מאוד פופולרי. עבודת גבס נוחה וקלה, לא מלכלכת, העלות נמוכה והתוצאה מדהימה. ניתן לבצע עיצובים בגבס בכל חללי הבית: עיצוב גבס בסלון, עיצוב חדר שינה מגבס, עיצוב חדרי הרחצה, עיצוב חדר עבודה, עיצוב גבס במטבח ועבודות גבס רבות נוספות.

אחת מעבודות הגבס המבוקשות ביותר בעולם העיצוב בגבס היא נישות גבס. עיצוב נישות מגבס נוחות וקלות גם במהלך שיפוץ כללי וגם תוך שיפוץ נקודתי בבית או בעסק. כל זאת, בזכות הנוחות, הקלות, והניקיון הקיים בעבודות גבס. כדי לבנות נישות גבס יש לתכנן את העבודה, לעצב, לבנות ולהקים בסיס טוב לחיבור לוחות. תהליך הסיום בעבודות גבס כולל שפכטל, צבע, חיפוי או טפט. תהליך זה מביא לקבלת תוצאה מושלמת בעיצוב נישות גבס.

עיצובים בגבס הינו תהליך שבדרך כלל מעורבים בו אדריכל, מעצב פנים, חברת שיפוצים ודרישות הלקוח. קיים שימוש רב בשילוב תאורה דקורטיבית בעבודת גבס. כל זאת על מנת ליצור מיקוד במוצרי נוי ועצמים אחרים הנמצאים על מדפי הגבס.

קירות ותקרות גבס

היבט נוסף של עיצובים בגבס הוא בנייה של תקרות גבס וקירות גבס, אשר מבוצעת על ידי התקנה של לוחות גבס יציבים ועמידים במרחק מה מהקיר המקורי. החלל שנוצר מאפשר הסתרה של קונסטרוקציות חשמל וצנרת.

קיר גבס בנוי משני לוחות גבס מקבילים הניצבים לרצפה ונתמכים ומחוברים זה לזה בעזרת ניצבי פח. חלל הקיר נשאר לרוב ריק או שהוא ממולא בצמר סלעים לטובת בידוד תרמי ובידוד אקוסטי. בבניית קירות גבס נשמר רווח של כסנטימטר בין הרצפה והלוח על מנת שמים המשמשים לשטיפה לא יספגו בו, וחלקו התחתון של הקיר מחופה בעזרת פאנל מחומר אחר.

בניגוד לקיר גבס שמיועד להפריד בין חדרים, תקרת גבס היא למעשה לוח גבס סטנדרטי שבנוי על התקרה בעזרת פרופילים ומנמיך אותה במקצת. מסיבה זו אנשי מקצוע ושיפוצניקים רבים מכנים את העבודה הזאת גם הנמכת תקרה מגבס.

ניתן לבנות תקרות גבס מסוגים שונים וליעודים מגוונים: הנמכת התקרה מסיבות שונות, הסתרת תקרה ישנה ופגומה במבנים ישנים, הסתרת מערכות שונות המותקנות מתחת לתקרה הרגילה, התאמת תקרות למערכות מיזוג אויר ותאורה, שיפור התנאים האקוסטיים והתרמיים בחלל המבנה, בנית תקרות גבס כחלק מעיצוב החלל.

לסיכום, תחום העיצובים בגבס הינו רב ומגוון ונותן מענה הן בפן העיצובי והן בפן הפרקטי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article44811.aspx