בצפון הארץ תעשיית הקוסמטיקה פורחת בשנים האחרונות. יש ביקוש רב לשירותי קוסמטיקה אישית במכון קוסמטיקה מסודר או בבית הלקוח. כיום יש דרישה רבה למאפרות מקצועיות לחתונות ואירועים, למעצבי שיער מקצועיים, למומחות בבניית ציפורניים, למאפרות מנוסות בתחום האיפור הקבוע ועוד. הרבה מעסקים העצמאים בתחום הקוסמטיקה באזור הצפון מנוהלים כיום על ידי בוגרי קורס איפור בצפון. הקמת עסק עצמאי לקוסמטיקה הוא לא עניין פשוט אך הוא ניתן להשגה עם המון התמדה ומוטיבציה.
בשלב הראשון, לפני שבכלל חושבים על לפתוח עסק יש ללמוד את רזי המקצוע שנקרא איפור וטיפוח. בתחום הקוסמטיקה יש כל כך הרבה התמחויות שניתן לעשות, החל מעיצוב שיער ועד לאיפור אפקטים מקצועי. המגוון בחירה מאוד גדול וההתמקצעות שתבחרו תשנה את אפשרויות העסק שלכם. למשל, מישהי שמתמקצעת בעיצוב שיער יכולה להשתמש בידע שצברה לפתוח מספרה או להיות מעצבת שיער מקצועית בבית הלקוח. מצד שני, מישהי שלמדה קורס איפור מקצועי לתחום הבידור, הכולל למידה של איפור אפקטים, לא יכולה לפתוח מקום שפונה לקהל הרחב אלא מומלץ לעבוד כעצמאית המעניקה שירותי איפור לחברות טלוויזיה ומופעים. ידע מקצועי הוא הבסיס לכל עסק, לרבות עסק בתחום הקוסמטיקה. יש צורך להעניק שירותי איפור וטיפוח באיכות גבוהה ללקוחות כדי לגרום להם לחזור שוב. גם אם את חושבת שאת יודעת להתאפר, כדאי שתפנימי שיש הרבה ידע שאת לא מודעת אליו. הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות זה לפתוח עסק עם ידע חובבני באיפור, זה מתכון לכישלון. אם את מאזור הצפון, השלימי קורס איפור בצפון לפני שאת פותחת עסק.
לאחר שהשלמת מומחיות בתחום האיפור והטיפוח יש לבחון את כל האפשרויות הקיימות בפנייך לגבי הקמת עסק. כמובן שלכל אפשרות יש יתרונות ויש חסרונות. את צריכה מצד אחד לקחת החלטה לפי מה שאת רוצה לעשות ויותר מעוניינת בו ומצד שני לוודא שהרעיון להקמת עסק הנו בעל פוטנציאל עסקי לביצוע. בשלב זה כדאי לבצע הערכה של השוק וקהל הלקוחות הפוטנציאלי. לבצע הערכה של ההשקעה הראשונית הנדרשת ולבצע הערכה של ההכנסות הנדרשות לביסוס העסק. כל זה נכנס תחת תכנית עסקית שכדאי לבצע על העסק המבוקש. למשל, אם ברצונך להקים מספרה עלייך לברר מספר נושאים. האם יש עוד מספרות באזור והאם יש ביקוש למספרה באזור שאת מעוניינת לעבוד? אם אין מתחרים ויש פוטנציאל של אוכלוסייה שתהיה מעוניינת במספרה אז זה מוסיף להיתכנות הכלכלית. לאחר מכן יש לברר מהי ההשקעה הראשונית הנדרשת. למשל במקרה של מספרה, מה היא עלות השיפוצים במקום, רכישת ציוד המספרה והעסקת עובדים נוספים. ולאחר מכן לנסות לחזות את ההכנסות הנדרשות בעסק ליצירת רווח והאם זה ריאלי.
ובמידה והתכנית העסקית הראה פוטנציאל יש לברר כיצד ממנים את העלות הראשונית של ההקמה. בין אם זה על ידי מימון הלוואות או הון עצמי. ללא מימון מספק העסק לא יפתח ולכן חשוב לגייס מספיק בשביל ההקמה.