ארבעה עד שמונה אחוזים מתאונות הדרכים נגרמות בשל תקלות ברכב. הכשלים הם צמיד שהתפוצץ, האצה בלתי נשלטת, איבוד בלמים ותקר. ולהלן מצבי חירום שבהם רצוי לדעת איך לנהוג כדי להציל חיים:
הבלמים אינם עובדים? אחד מהדברים המפחידים ביותר שיכולים לקרות בנהיגה, ואפילו לנהגים מנוסים הוא אובדן בלמים. יש דברים שאסור לעשות במקרה כזה והם להיכנס לבהלה, לנסות וללחוץ על הבלמים בכול זאת כי אז הם עלולים להישרף, וכמובן לא ללחוץ על הגז, כוונתנו היא להפחית את מהירות הרכב עד לעצירתו. נהיגה נכונה במקרה כזה תהיה לשמור על קור רוח, להוריד את ההילוך ולהפעיל לאט את בלם היד. אם לא הצלחתם להאט את מהירות הרכב מומלץ לחפש נתיב שעולה ולהתחכך עם האוטו בגדר ההפרדה כדי להאט את מהירותו.
מצב נוסף של נהיגה במצב חירום עלול להתרחש במקרה של האצה בלתי נשלטת בשל תקלה בדוושת הגז או במערכת האלקטרונית. במקרה כזה יש להעביר את ידית ההילוכים לניוטרל, ולנסות להשתמש בבלם היד. ושוב אם לא הצלחתם לעצור את הרכב יש לנסות ולמצוא נתיב מילוט בעליה ולהתחכך עם האוטו בגדר ההפרדה כמו במקרה הקודם.
כללי נהיגה נכונה שדורשים ירידה חכמה לשולי הכביש
במקרה של פנצ'ר (תקר בגלגל) או התפוצצות גלגל יש להמשיך לשמור על תנועה בכיוון ישר ולנסות לרדת לשוליים תוך כדי האטה עם בלמים וידית הילוכים. גם במקרה של דימום מנוע פתאומי יש לנסות להשתלב בנתיב הימני ולעצור בשולי הדרך.
מה צריך לעשות בסיום כל אחד מהאירועים שהוזכרו?
לאחר שהצלחתם להחנות את הרכב לבשו מיד אפוד זוהר, הדליקו אורות מהבהבים וצאו מהרכב. במקרים של אובדן בלמים והאצת רכב יש להתקשר למשטרה. כמובן אם לא הצלחתם להחנות את הרכב בשולי הכביש (כמו במקרים של דימום מנוע) התקשרו למשטרה כדי לדווח על נתיב חסום.
אביזרי בטיחות ברכב
קיימות מערכות בטיחות לרכב שיכולות לסייע במצבים שהוזכרו כמו מערכת בקרת יציבות אלקטרונית, שמסייעת במצבים של אבדן שליטה במצבי תמרון קיצוניים, מערכת שמתריעה על בעיה של לחץ אוויר בגלגלים ועוד. חשוב לשלב מערכות בטיחות ברכב כדי למנוע עד כמה שניתן תאונות.