איך בונים ירוק?
נכתב על ידי: מיכאל לוי
תאריך: 01/02/15


בנייה ירוקה מייצרת סביבת פנים בריאה ונעימה המקטינה תחלואה של המשתמשים ומגדילה את יעלות של עובדים ותלמידים. התעניינות בבנייה ירוקה גוברת לאור העלויות הגדלות של צריכת חשמל ומים בישראל. כמו כן, גם גובר הצורך בהתייעלות וחיסכון כלכלי. איכות הסביבה הוא נושא מרכזי על סדר היום הציבורי בשנים האחרונות. ת''י 5281 בנייה ירוקה בת קיימה – בנייה ירוקה יצא לאור במטרה להפחית את ההשפעות השליליות של תהליך הבנייה על הסביבה ולאפשר חיסכון באנרגיה ומים והקטנת זיהום הסביבה של המבנים. תקן 5281 מכיל קריטריונים ברורים על פיהם ניתן לקבוע אם המבנה הוא ידידותי לסביבה. על הבניין לעמוד בתאי הסף בכל התחומים הבאים: אנרגיה, קרקע, מים, פסולת, ניהול סביבתי, אוויר, רעש, קרינה, תחבורה וחומרי בנייה.  התקנים לבנייה ירוקה מהווים מדריך לפעולות בתחומים כגון: אנרגיה, מים, פיתוח האתר, טיפול בפסולת, תפעול ותחזוקה ועוד. התקן ישראל 5281 כולל מספר חלקים: דרישות כלליות, בנייני מגורים, בנייני משרדים, מבני תיירות, מבני מסחר, מבני חינוך, מוסדות בריאות, בנייני תעשייה והתקהלות ציבורית. כל חלק כולל את דרישות התקן לפי 9 פרקים: אנרגיה, קרקע, מים, חומרים, בריאות ורווחה, פסולת, תחבורה, ניהול אתר בנייה וחדשנות. ישנם 5 דרגות איכות מכוכב אחד עד חמישה כוכבים לפי הניקודות המאושרות.


ביוני 2013, פורום ה-15 של הערים עצמאיות, בהן מתגוררת כ-40% מאוכלוסיית ישראל, החליט כי משנת 2014 , הבנייה תהיה בנייה ירוקה על פי התקן הישראלי לבנייה ירוקה בת-קיימה ת''י 5281, בערים: אשדוד, באר שבע, גבעתיים, הרצליה, חדרה, חולון, חיפה, כפר סבא, נתניה, פתח תקווה, ראשון לציון, רחובות, רמת גן, רעננה, תל אביב. בין היתר, קבעו כי משנת 2015, מבני משרדים מעל 20000 מ''ר יחויבו לעמוד ברמה של שני כוכבים וכובכ אחד מעל 5000 מ''ר.ברמת היזמים וחברות בנייה, שוק הבנייה הירוקה נמצא בתנופה.

בנייה ירוקה מייצרת סביבת פנים בריאה ונעימה המקטינה תחלואה של המשתמשים ומגדילה את יעלות של עובדים ותלמידים. התעניינות בבנייה ירוקה גוברת לאור העלויות הגדלות של צריכת חשמל ומים בישראל. כמו כן, גם גובר הצורך בהתייעלות וחיסכון כלכלי. מחקרים בחו''ל מראים שתוספת העלות של בנייה ירוקה הינה בין 0-3% בלבד, ושהינה כרוכה ברמת הדירוג האנרגטי הנקבע בהסמכה. מחקרים מצאו שבניינים ירוקים חוסכים בין 25-50% בצריכת האנרגיה שלהם לעומת בניינים קונבנציונלים לא ירוקים.

סביבת פנים בריאה ונעימה

הקטנת תחלואה ונוחות תרמית כל השנה

הגדלת פרודוקטיביות/ יעילות עובדים ותלמידים

חיסכון של 30% בצריכת החשמל

הקטנת פליטת גזי החממה ב35%

חיסכון בצריכת המים בין 30-50%

מיחזור של 30% מהפסולת

רווח כספי בכל פרויקט! בנייה ירוקה משתלמת ליזמים ודיירים!

בניינים ירוקים נמכרים במחיר גבוה יותר עד 30% מבניינים קונבנציונלים דומים ומושכרים במחיר גבוה ב-6-16% יותר מבניינים קונבנציונלים לא ירוקים.

החזר השקעה מהיר תוך 3-4 שנים

ברמת היזמים, מחקרים שבניינים ירוקים נמכרים במחיר גבוה יותר עד 30% מבניינים קונבנציונלים דומים ומושכרים במחיר גבוה ב-6-16% יותר מבניינים קונבנציונלים לא ירוקים. ברמת הלאומית ומדינית, בנייה ירוקה היא מנוע מרכזי לצמיחה כלכלית ירוקה, צמצום צריכת האנרגיה, צמצום פסולת וזיהומים, צמצום פליטות גזי חממה וקידום עצאות אנרגטית.

לאור כל התועלות של הבנייה הירוקה, ההתעניינות ומודעות לבנייה ירוקה גוברת בקרב הממשלה ורשויות מקומיות וגם אצל יזמים, חברות בנייה וצרכנים או דיירים.


בנייה ירוקה חוסכת כסף ללקוחותיכם!

מיכאל לוי - אדריכל ומומחה לבנייה ירוקה



 
אודות המחבר

מיכאל לוי

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45294.aspx