זכיין –מה המשמעות
יזמים רבים בישראל, המעוניינים בהקמת עסק עצמאי, בוחרים לפעול בשיטת זכיינות ולרכוש מרשת קיימת את הזכויות להקמת סניף שהוא יחידה עצמאית. כך, זכיין אמנם נדרש להשקעת הון עצמי בהקמת העסק, רכישת הציוד והמלאי, גיוס כוח האדם והכשרתו וכן בשיווק המתמשך של הסניף, אך הוא נהנה ממגוון רחב של יתרונות.
זכיין – היתרון המשמעותי
אחד היתרונות המשמעותיים של השיטה מבחינתו של הזכיין, הוא השימוש בכוחו של מותג קיים. יזמים רבים הבוחרים להקים עסק עצמאי נתקלים בפני אתגר רציני, שהוא בניית מוניטין לעסק הפרטי שלהם. זכיינות פותרת את הבעיה, בדרך כלל, שכן זכיין מקים עסק שפועל תחת מותג מוכר ובעל מוניטין, מה שיכול כשלעצמו לסייע בהבאת לקוחות – ומכירות – לבית העסק. יתרון זה הוא משמעותי ביותר, שכן הוא מקל את חבלי הלידה של בית העסק.
זכיין – יתרונות נוספים
בנוסף לשימוש במותג ובשמה המסחרי של הרשת, ישנם יתרונות נוספים לזכיינות עבור היזם. אחד היתרונות המרכזיים הוא הליווי המקצועי שמקבל היזם בעת הקמת העסק ולאורך הדרך. גם לרשת יש, באופן טבעי, אינטרס להוביל את הסניף החדש להצלחה. הצלחתו תביא גם למכירות גבוהות, מהן מקבלת הרשת אחוזים, וכן תסייע בחיזוק המותג ובשמירה על המוניטין שלו. לכן, רשת המפעילה סניפים באמצעות זכיינות תפעל לעידוד הזכיין הפרטי, תסייע בהכשרת הצוות ובהדרכת שיטות העבודה שלה וכן תאפשר לו להשתמש בערוצי השיווק והפרסום שלה.
זכיין – נקודות נוספות
לצד היתרונות הרבים והברורים, נקודה חשובה שיש לשים אליה לב בעת הפנייה לרשת לקבל זכיינות. ישנן רשתות שהסכם הזכיינות שלהן ידרוש מהזכיין להעביר דיווחים שוטפים ולפעול במסגרת מוגבלת של נהלי עבודה. נושא זה חשוב בעיקר כאשר זכיין מעוניין בהקמת עסק שיאפשר לו חופש ומעוף – במקום להגביל אותם.