מערכות כיבוי אש לפרטיים
בימינו יש הרבה דרכים שונות ואמצעים מגוונים על מנת להתמודד יחד עם שריפות ביתר קלות ויעילות, אחד מהאמצעים האלו עונה לשם
מערכות כיבוי אש לפרטיים - מערכות אלו מתאימות לצורך מבנים פרטיים, כאשר תפקידן הנו למזער ולהפחית עד כמה שניתן את הנזקים והפגיעות שעלולה לגרום השריפה במבנה.
אמצעי כיבוי ידניים למערכות כיבוי אש לפרטיים:
ציוד לכיבוי אש בדרך כלל הוא ציוד הניתן להפעלה בצורה ידנית. אנחנו ניתקל בציוד מן הסוג הנ"ל אינו רק אצל מכבי אש אלא אפילו בקרב המגזר הפרטי. סוג ציוד הוא לרוב מכיל מטפים, גלגלות, זרנוקים המיועדים לחיבור עם ברזי הכיבוי המצויים בסמוך לאזור השריפה וסנפירים שמשמשים לכיבוי האש דרך מכות חניקה. אמצעי כיבוי אלו, הם מבין האמצעים הנפוצים ביותר הנמצאים כיום בשוק, ובגלל שעלותם הינה נמוכה בצורה יחסית, מה שאומר שעל כל בית ומבנה בישראל להחזיק בהם.
אבזור לכיבוי אש עדכני יותר ברוב המקרים מזוהה עם מערכות אוטומטיות שעיקר תפקידן הינו להבטיח גיבוי מקיף לכלל הדיירים בבניין שבמבנה. ציוד זה בנוי ממערכות של גילוי וכיבוי אש כמו מערכות מתזים או ספרינקלים ומערכות גז. בבואכם להרכיב מערכות מהסוג הזה חשוב מאד להתייעץ יחד עם חברה מקצועית בנושא כדי להבטיח את יעילותה של המערכת בזמן אמת.
הבניין שלכם חייב לוודא שרוב מערכת כיבוי אש עומדים בתקנים ונמצאים באיכות תחזוקה גבוהה. בבניין שבנוי על פי התקן חייב לכלול את כל כל מערכות כיבוי אש לפרטיים . המערכת כיבוי אש כוללת אפילו דלתות אש, דלתות האש בקומה בה פורצת שריפה נסגרות בצורה אוטומטי כדי לעצור את התפשטות האש.
מערכות כיבוי האש בבניין אמורות להגן עליו. בכל שני מטר בבניין אמור להיות אמצעי הגנה מאש שאמור לתת מענה במצב של התפרצות אש בבניין.
יש לדאוג לדיירי הבניין ולשאר הסובבים ולדעת שאכן אנחנו מוגנים,בטוחים
ואחראים לחיינו ולכל דבר לא צפוי שעלול "לצוץ" כולל שריפה בבניין.
תחזוקה שוטפת של מערכות כיבוי האש של הבניין תמזער את הנזקים בעת השריפה בחיי אדם.