ה'מייקרים’ (Makers)הישראלים מתגייסים ל- 3 ימים ל-TOM-TLV - מייקאתון לטובת אנשים בעלי מוגבלויות
נכתב על ידי: רוני לבנון
תאריך: 16/03/15

האירוע, בו יקחו חלק חברות טכנולוגיה דוגמת Makerbot, Intelו-Autodesk, יעסוק בפיתוח רעיונות ואבות טיפוס למוצרים עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, שיאפשרו להם להתמודד עם אתגרים יומיומיים ויקלו על שילובם בקהילה. במפגש הראשון בסדרה פותחו, בין היתר, פרוטזת יד לילד, זרוע רובוטית המסייעת למשותקי גפיים וכובע מיוחד המתריע בפני עוורים על מכשולים

------------------------------------------------------------------------------------------------

TOM-TLV - מייקאתון (מרתון של ‘מייקרים’) ייערך בימים שלישי-חמישי, 17-19 במארס, בהאנגר 11 בתל אביב תחת המוטו "טכנולוגיה פוגשת נשמה". האירוע בן שלושה הימים יעסוק בפיתוח רעיונות ואבות טיפוס למוצרים עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, שיאפשרו להם להתמודד עם אתגרים יומיומיים ויקלו על שילובם בקהילה.

באירוע TOM (Tikkun Olam Makers) הראשון שהתקיים בקיץ האחרון בנצרת פותחו, בין היתר, פרוטזת יד המותאמת לילד בן 9, זרוע רובוטית המסייעת למשותקי גפיים וכובע מיוחד המתריע בפני עוורים על מכשולים.

המייקאתון יתקיים במייקרספייס (חלל עבודה של ‘מייקרים’) שיוקם במיוחד בנמל תל אביב ויכלול ציוד טכנולוגי דוגמת מדפסות תלת מימד, מכונות לחיתוך בלייזר ומכונות CNC (מכונות כרסום המופעלות על ידי מחשב). הפיתוחים יוצגו בסוף המייקאתון, באירוע הסיום, ביום חמישי, 19 במארס, במלון הילטון בתל אביב, בו ישתתפו גם נציגי ארגונים חברתיים ופילנתרופיים וגורמים נוספים שיכולים לסייע בפיתוחם ובהפצתם לקהלים רלבנטיים ונרחבים, בעלויות נמוכות יחסית.

מאחורי היוזמה הייחודית עומד מכון ראות והוא נתמך על ידי קהילת ROI של קרן שוסטרמן ועל ידי קרן משפחת רודרמן, הפעילה למען הכללתם של אנשים בעלי צרכים מיוחדים בקהילה. במיזם לוקחות חלק גם חברות טכנולוגיה מובילות דוגמת Makerbot, Autodesk, Intel, Stratasys ו-Uber. המפגש המקדים , ה- Pre TOM, נערך במעבדת התלת מימד החדשה של Autodesk בישראל, והוא חנך למעשה את המעבדה המשוכללת.

"חלק מתפיסת העולם שלנו ושל החברות אותן אנחנו מייצגים בישראל כגון MakerBot הוא התרומה לקהילה וגיוס הטכנולוגיה שלנו לטובת חדשנות שמקדמת את האנושות. חברת MakerBot תומכת באירועים מקבילים נוספים שהתקיימו ויתקיימו בעתיד ברחבי העולם כגון בברזיל, ניו יורק ועוד", אומר אייל כוכבא, סמנכ"ל השיווק בחברת סיסטמטיקס, ספקית פתרונות מחשוב ייעודיים לשוק הישראלי המשמשת כנציגת Makerbot בישראל.

"צמיחה מכלילה שממנה נהנים כל רבדי החברה היא משהו שאליו שואפות כל האומות בעולם", אמר נשיא מכון ראות, גידי גרינשטיין. "אנחנו מחויבים לשיפור חייהם של מיליוני אנשים, בישראל ובעולם, באמצעות השילוב של טכנולוגיה חדשנית וחדשנות חברתית. השילוב הזה מאפשר לייצר, בעלות סבירה, מוצרים שיסייעו לאנשים רבים להשתלב בשוק העבודה ובקהילה, להישאר חיוניים ולהיות מאושרים".

http://www.tomtlv.org/


 
אודות המחבר

רוני לבנון, דוניצה תקשורת

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45635.aspx