לאיזה מצבים בחיים כדאי לקחת הלוואה?
נכתב על ידי: כתיבת מומחים
תאריך: 19/04/15

הלוואה היא אחד הערוצים לקבלת כסף זמין – מהיר. המחיר הוא כמובן תנאי ההחזר, שאינם תמיד מובנים מאליהם, וכל גוף מלווה, בין אם מדובר בבנק ובין אם מדובר בחברת אשראי, מציב תנאי החזר שונים אשר בגדול – מסתכמים בסכום ההלוואה + ריבית. האחרונה מהווה את הרווח לגוף המלווה, שלמעשה מהווה חנות למכירת כסף במחיר מסוים, הוא הריבית. לכאורה, ניכר שלא יהיה זה רווחי להלוות כסף – שכן ההחזר יהיה תמיד יותר ממה שלווינו, אבל במצבים מסוימים ההלוואה יכולה להיות אטרקטיבית למדי ואפילו רווחית. מדוע? קראו והיווכחו.

הלוואה לכל מטרה

הלוואה לכל מטרה היא הלוואה שלצדה מטרה. אתם מעוניינים בקניית מוצר שהמוכר שלו, או הגוף המסחרי המשווק אותו מעוניין בכסף עכשיו, או בטווח קרוב לנקודת הזמן הנוכחית. במוצרים יקרים מאד – כמו כלי רכב או אסופת רהיטים לבית – נדרשת הלוואה גם על עסקת תשלומים, בשל גובהו הרב של כל תשלום בעסקה. דרך מקובלת להחזיק מזומן בכמות כה גבוהה היא הלוואה לכל מטרה. ניגשים לגוף המלווה ומבקשים הלוואות מסוג כזה. תנאי ההחזר שלהן יכולים להתבסס על תשלום הריבית בסוף התקופה, וזה מה שקורה על פי רוב, אך לעתים ניתן לגבש עסקה בה הריבית  ותחילת ההחזר על המוצר שנרכש משולמים באותו הזמן, וביתרתו – משולמת שארית ההלוואה עמה קניתם את המוצר.

הלוואה לחגים

ישראל, אשר ידועה בחגים המצריכים הוצאות יקרות, ובמיוחד חגים ארוכים כמו פסח המצריכים קניית מזון כשר יקר, דאגה לסידור לילדים בחופשה, ואירוח סדר הפסח הלא פשוט – נהפכת למדינה שצריך להוציא בה לא מעט מזומן על החיים השוטפים. ישנן לא מעט משפחות מבוססות ועובדות אשר עדיין מרגישות את הקושי בהגיעם של החגים. ניתן לצרוך הלוואות באופן קבוע אליהם, ולהתנהל כרגיל, בלעדיהן, בשאר ימות השנה.

הלוואה לסגירת המינוס

ההסדר שנקרא "מינוס בנקאי" הוא למעשה מקרה פרטי של הלוואה, או אם תרצו – "הלוואת ברירת מחדל" בה מי שלא הזין כספית את חשבון הבנק שלו מצורף אוטומטית להסדר בו מסך חשבון הבנק נצבע אדום, וזה עולה כסף רב מדי יום מתוקף היותו במינוס. מה עושים כדי למנוע את זה? קודם כל, כמובן שדואגים שיהיה כסף מדי חודש, ויוצאים לעבוד. בהנחה שכבר עשיתם זאת, אך עדיין נזק המינוס מתחולל בחשבון שלכם עד הזנת המשכורת הראשונה, ניתן להוזיל את עלות תפעול החשבון שלכם על ידי הלוואה לסגירת המינוס.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article45900.aspx