מקורות מימון לזכיין
הרבה כבר סיפרו על היתרונות הרבים שיש בעסקי הזכיינות, אך לא כל זכיין, יוכל לממן סכום כה גבוה של כסף. עבור זכיין, חייב לעמוד סכום נכבד של כסף, בכדי שיוכל לקנות את הזכיינות, לשכור את המקום, לשכור עובדים, לבצע שיפוצים, לרכוש סחורה, ציוד ולשלם לעורך הדין על מנת שילווה אותו בזמן חתימת החוזה וייעץ לו מבחינה כלכלית על צעדים שהוא צריך לבצע בכל תקופת הזכיינות. סכומים כאלה, יכולים לעבור את 100,00 ₪ בקלות. ניתן יהיה לפנות לבנקים או לחברות הביטוח בכדי שאלה יעזרו עבור זכיין להשיג את הסכום הדרוש לו. לפני שכל זכיין מגיע לבנק או לחברות שתעזורנה לו במימוש הסכום, עליו להכין תכנית עסקית שתוכל לשכנע את הגורמים הממנים לשחרר את הכסף הדרוש לו.
האם יש לך ביטחונות למימון הזכיינות?
הבנקים או חברות הביטוח וכל חברות שממנות עסק כמו זכיינות, דורשות ביטחונות. אם מדובר בחברת ביטוח הן תבקשנה ביטחונות כמו קרנות פנסיה, השתלמות, פוליסות בריאות או ביטוח חיים. יש לשקול היטב את מקורות המימון. ברגע שהחלטתם לרכוש זכיינות של רשת מסוימת, חשוב לבדוק היטב את תהליך ההקמה של הסניף, לבצע בדיקת כדאיות וכן לכתוב תכנית עסקית באמצעות מומחים או יועצים עסקיים, בדרך זו, תחסכו המון כסף ותוכלו למנף את הרווחים.
סינון הזכיינים ע"י הרשתות המזכות
כל רשת שמעוניינת למכור זכיינות, תבצע תהליך סינון עבור כל זכיין המתעניין או מוכן להשקיע בזכיינות. המטרה של הרשתות השונות הינה ברורה, לדעת אם זכיין זה או אחר יתאים לניהול הסניף. כדאי מאוד, לבצע את תהליך הפנייה ברשתות בעזרת מומחים שמכירים היטב את הרשתות ויכולים לומר לכם אם אתם מתאימים על פי הקריטריונים של הרשת או שאינכם מתאימים.
הדרישות והתנאים של הרשתות המזכות
ישנן דרישות רבות מצד הרשתות שמוכרות זכיינות כמו למשל, מראה העסק והתפעול השוטף שחייב להתבצע על פי תנאיהן. אם הרשת מציעה לנהל סניף חדש, חשוב מאוד לבחון את המיקום, את תנאי השכירות והתחרות במיקום בו יהיה הסניף וכמובן, חשוב לבדוק בקפידה את חוזה הזכיינות בטרם תחתמו עליו.
לפרטים על זכיין