בריכות נוי מוסיפות הרבה לכל בית וגינה, בריכות נוי מוסיפות אווירה פסטורלית והרבה יופי וחן. עם זאת על מנת להשיג פריט מרהיב שכזה יש לבחור בין שתי האופציות הבאות: או שמזמינים חברה שמתמחה בנישת בריכות נוי והיא כבר מעניקה שירות מא' ועד ת' כך שהתוצאה מצריכה רק תחזוקה שוטפת, או שלחלופין ניתן לפעול לבד מא' ועד ת' על מנת לזכות בבריכת הנוי הרצויה.
שתי אופציות עבור תכנון בריכות נוי
אם אתם מאלו שבוחרים באופציה השנייה ועל כן בוחרים להקים לבד בריכת נוי, נראה שעליכם לקבל כמה החלטות מהותיות. ראשית יש להבין האם מדובר על בריכת נוי שעשויה מיצירת בטון או שמא מדובר על בריכת נוי שעשויה מיריעות PVC, פיברגלס או פלסטיק- כאשר לכל אופציה היתרונות שלה לצד השלכות שנוגעות להיבט התקציב ולאופי המיקום.
שיקולים מקדימים
תכנון של בריכות נוי אינו נוגע רק לנראות, לעלות ולחומריות, אלא גם להיבטים סביבתיים שעליהם יש לתת את הדעת בטרם בוחרים במיקום. כלומר תכנון בריכות נוי מצריך להתייחס לקרבה של עצים נשירים אל הבריכה, (שלכת עשויה גם לפגוע באסתטיקה וגם באיזון האקולוגי- כיוון שהעלים מכילים אמוניה רעילה שעשויה להשתחרר אל מי הבריכה) כמו כן לאתר ולמנוע נזילות בכל מחיר
דגשים לגבי תכנון בריכות נוי
יש להיות מודעים לכך שתכנון בריכות עבור נוי הנו רק השלב הראשוני, אך לאחר מכן יש לטפל בבריכות, הן על מנת להבטיח שהמראה נשאר אידאלי ומעניק את האפקט המרבי הרצוי והן על מנת להבטיח שהבריכה אינה הופכת למושבת יתושים שתעיק על חיי השגרה. כמו כן בעת תכנון בריכות נוי יש לקחת בחשבון שככול שהיא יותר עמוקה, כך היא דורשת מערכות ניקוי יותר משוכללת ויותר יקרות ועל כן אם יש בעיית תקציב או שפשוט מבקשים לחסוך, הרי שמוטב לבחור בבריכה שאינה עומדת על יותר מ50 ס"מ ואינה ארוכה יותר ממטר וחצי. לסיכום, תכנון בריכה עבור נוי מאוד משמעותי ויציאה לדרך ללא תכנון בקלות עשויה להתגלות כטעות. על כן אם ממהרים להגשים חלום, יש לעצור ולעבור היטב על תכנון מוקפד וראוי.