מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: נוגד חמצון משפר את התחדשות תאי הגזע במוח.
חוקרי תאי גזע מאוניברסיטת CEU-uch, השתילו בפעם הראשונה לרקמת מוח פגועה, תאי גזע עם חומצה ליפואית (נוגד חמצון רב עוצמה), במטרה לשפר את חידוש עצב ברקמה.
זו דרך חדשה לתיקון נזק מוחי, המשלבת טיפול תאי עם טיפול תרופתי, שהראתה תוצאות חיוביות, במיוחד ביצירת כלי דם (אנגיוגנזה) באזורים שנפגעו במוחם של עכברי מעבדה.
אנגיוגנזה היא תהליך חיוני להתאוששות של רקמות עצביות פגועות. המחקר בראשותו של חוסה מיגל לופז סוריה, סגן מנהל המכון למדעים ביו-רפואיים ב CEU-uch ותוצאותיו פורסמו בכתב העת הרפואית הבינלאומי הפגיעה מוחית.
מיקי שחם מציין, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.
מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורתופדיה ועוד.
צוות המחקר השתמש בניסיון ממחקרים קודמים שלהם ביעילות של חומצה ליפואית לפתח אסטרטגיה תיקון חדשה לחולים של נזק מוחי.
הטיפול החדש משלב את ההשתלה של תאי גזע של מח עצם למוח, במקרה זה את מוחן של חולדות מבוגרות - עם החומצה ליפואית נוגדת חמצון רבת עוצמה. החומצה הליפואית כבר משמשת לטיפול במחלות ניווניות כמו טרשת נפוצה או נוירופתיה סוכרתית.
פרופ' סוריה הסיק ממחקרים קודמים שנערכו ב- CEU-uch שיש לו את היכולת לשפר את יצירת כלי דם, אשר מאיצה את התגובה החיסונית במוח לאחר פציעה ומעוררת את שיקום רקמות שנפגעו.
כמה מחקרים אחרים, הוכיחו כי לאחר נזק מוחי טיפולים בתאים באמצעות מח העצם של החולה עצמו גורמים לשיפורים פונקציונליים. שני טיפולים - תאי ותרופתי - שניהם יושמו במחקר זה, כדי להעריך ההשפעה המשולבת שלהם.
אנגיוגנזה - התהליך שיוצר כלי דם חדשים ברקמה העצבית טופלה החל משמונה ימים לאחר היישום של טיפול זה חדש. פרופסור סוריה אומר כי "למרות שתאי גזע של מח עצם נעלמים מרקמת המוח שבו הם הושתלו רק לאחר 16 ימים, תאים חדשים ממשיכים להיווצר. רקמת המוח נוצרה מחדש על ידי תאים חדשים המופיעים במוח כתוצאה מהשתלת תאי גזע. זה מוכיח את יעילות הטיפול המשולב החדש. "
המחקר גם מראה כיצד כלי הדם שנוצרו לאחר הטיפול גדלים לתוך האזור הפגוע במוח. "הם מתנהגים כמו סוג של פיגומים באזור שמאפשרים לתאי מיקרוגליה להגר", אומר פרופסור סוריה. "באזור הפגוע, הם תורמים להתחדשות".
הוא מוסיף כי "היישום חיוני להתאוששות יעילה של האזור במוח שנפגע."
לדברי סוריה, "עכברי המעבדה התאוששו במהירות רבה ביותר מפגיעות מוח עקב צפיפות גבוהה יותר של כלי הדם החדשים."
מיקי שחם - ימשיך לעדכן את הגולשים בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי - בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.
בנזק מוחי, במיוחד בקרב ילדים ובני נוער, הוא אחד הגורמים המובילים של נכות ומוות בעולם המפותח, התוצאות הטובות שהתקבלו מהשילוב של שני הטיפולים עשויים להיות תקווה.
"שילוב נוגד חמצון כמו חומצה ליפואית עם תאי גזע של מח העצם הוכח כתרופה יעילה," סוריה אמר.
מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ומכשור, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם לאביזר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.