היום למצוא עסק אשר נקלע למצוקה תזרימית זה לא עניין קשה במיוחד. רוב העסקים הקטנים היום סובלים ממצוקה תזרימית כלשהי כמה פעמים בשנה. עסקים שלא יודעים כיצד לצאת ממצוקה תזרימית יכולים לסבול קשות ואף להיסגר. לכן מאוד חשוב שכאשר יש מצוקה תזרימית בעסק שהעסק ידע בדיוק מה עליו לעשות בכדי לצאת מכך.
גיוס הלוואה לעסקים במצוקה
הפתרון המידי שעסק במצוקה צריך לעשות זה לגייס הלוואה לעסק. הלוואה מאפשרת לעסק לקבל בחזרה מרווח נשימה של מזומנים שיאפשרו לו לשרוד את התקופה הקשה של המזומנים, עד למציאת פתרון לטווח ארוך יותר. לגייס הלוואה זהו לא פתרון אופטימלי שיסדר את הכול. זה נטו פתרון שמחזיק את העסק "מעל המים".
פעולות לטווח ארוך להתמודדות עם מצוקת תזרים
אז ברגע שקבענו שגיוס הלוואות לעסקים הוא לא פתרון מקיף להתמודדות עם מצוקת תזרים, צריך להבין איזה פעולות לטווח ארוך כן יכולים לעזור לעסק שלנו לצאת מהמצוקה של המזומנים. כעיקרון ישנם 5 פעולות לטווח ארוך:
1. לבצע ניהול נכון יותר של המזומנים – עסק שסובל ממצוקת מזומנים הוא עסק שלא מנהל את המזומנים שלו בצורה יעילה. יש לנהל טוב יותר את המזומנים של העסק. זה כולל ניהול תזמ"ז, הקפדה על ההכנסות של העסק, דחייה של הוצאות העסק כמה שיותר ומעקב אחראי על כל שקל שנכנס ויוצא.
2. להקטין עלויות – פחות הוצאות בעסק זה עניין שתורם תמיד לכל עסק. ללא ספק רוב העסקים הקטנים סובלים מהוצאות מיותרות אז בדיקה של כל ההוצאות של העסק והפסקת הוצאות מיותרות בעסק יתרום לעסק לשפר את המרווח של המזומנים שהוא מייצר.
3. הכרה של השוק הפיננסי – חשוב להכיר את השוק הפיננסי שפתוח בפני העסק כמה שיותר. ככל שהעסק מודע להלוואות הקיימות בשוק וליכולת שלו לגייס אותם הוא מידית מצמצם עלויות מימון ומייעל את תזרים המזומנים שלו. מומלץ ללמוד מאתרים כגון: בנק הפועלים, משרד האוצר ואתר המידע http://www.business-loans.co.il/ להבנה טובה יותר של השוק הפיננסי.
למקד את העסק לפעילות רווחית – חשוב שאם ישנה פעילות בעסק שאינה מרוויחה כראוי, שהעסק ינסה למקד את הכוח של העסק למגזרי פעילות שהוא מרוויח בהם. עסקים קטנים רבים מוציאים אנרגיה מבוזבזת על פעילויות שלא מרוויחות וזה טעות שיכולה לפגוע במזומנים של העסק.