בכל פתיחת תוכנית חיסכון אישי או תוכנית חיסכון לילדים, אחד הפרמטרים החשובים ביותר שצריך לבדוק הוא שיעור הריבית שאתם מקבלים על החיסכון. כלל האצבע אומר שככל שאתם מגדירים תקופת חיסכון ארוכה יותר, כך שיעור הריבית צפוי להיות גבוה יותר, ולכן תוכנית חיסכון שאמורה להימשך מגיל צעיר של הילד ועד להגיעו לגיל העצמאות בגיל 18 או 21, היא תוכנית חיסכון שאמורה לתת לכם שיעור ריבית גבוה יותר מאשר חיסכון שנפתח לתקופה של שנה, שנתיים או אפילו 10 שנים. יחד עם זאת, כדאי לזכור שהשוואה בין תקופות חיסכון, היא לא ההשוואה היחידה שאתם יכולים לעשות.
להשוות בין ספקי חיסכון ולא רק בין תקופות חיסכון
כאשר פותחים תוכנית חיסכון לילדים, ובגלל שמדובר בתוכנית חיסכון כל כך ארוכה, חשובה וקריטית, מומלץ לבצע השוואה בין מספר גופי חיסכון המציעים לכם את האפשרות לפתוח את תוכנית החיסכון. לצורך העניין זה יכול להיות סניף הבנק שלכם בו אתם מנהלים את חשבון העובר ושב שלכם, וזה יכול להיות כל סניף בנק אחר או חברת ביטוח או קרן פיננסית אחרת המציעה מוצרי חיסכון. בחיסכון הנמשך לאורך כל כך הרבה שנים, כל עשירית האחוז תוספת לשיעור הריבית שתקבלו, יכולה לבוא לידי ביטוי באלפי שקלים בתום התקופה, ולכן חשוב להשוות את ההצעות ולבחור בהצעה האטרקטיבית ביותר.
ערוץ חיסכון, לא הערוץ השקעה
באופן עקרוני, בין שמדובר על חיסכון אישי ובין שמדובר על תוכנית חיסכון לילדים, שיעור הריבית שאתם יכולים לצפות לו נע בסביבות ה 1% עד 5% ריבית שנתית. ישנם מקרים בהם תוכלו לקבל יותר, אך בסך הכל מדובר על ערוץ חיסכון, ולא על ערוץ השקעה, קרי ערוץ שבו אתם לא מקבלים תשואה גבוהה למדי, אך גם לא מסכנים כלל את כספיכם. מחשבון חיסכון יכול לסייע לכם להבין כמה תוכלו לחסוך בתוך פרק הזמן שהגדרתם לטובת החיסכון, וכמה יהיה עליכם להפקיד בכל חודש כדי להגיע לסכום המטרה שהגדרתם.
ספקי חיסכון אטרקטיביים פרט לבנק שלכם
כאמור, מחשבון חיסכון זה לא הכל, ועליכם לבצע השוואה בין האפשרויות השונות המוצעות לכם, ובהיבט זה כדאי לזכור שהבנק הוא ממש לא המקום היחיד בו אתם יכולים לפתוח את החיסכון. ישנן חברות ביטוח המציעות חבילות חיסכון אטרקטיביות בשילוב עם מוצרי ביטוח שונים, וישנם גופים נוספים המציעים מוצרי חיסכון בתנאים אטרקטיביים יותר משל סניף הבנק בו אתם מנהלים את חשבון העובר ושב שלכם.