חברת יונדאי מוציאה את דגם i20 לאחר שהקהל התרגל אל דגם גטס, והיא עושה זאת באופן מושכל לאחר שכלל הרכב תוכנן בקפידה בגרמניה- נתון ראוי להערכה בפני עצמו. השינוי מדגם גטס לדגם i20 עושה עבודה יפה ומצליח להרשים מחדש את קהל מעריצי הדגם, אך גם פה חברת יונדאי לא עוצרת וכעבור שש שנים מאז הוצגה יונדאי i20 לראשונה בפריז, היא ממשיכה לחדש והפעם מוציאה את הגרסה החדישה של יונדאי i20. מכאן שמשנת 2014 ניתן ליהנות מהדגם החדש. מה עומד מאחוריו ומהן המשמעויות? האם מדבר באותה גברת בשינוי אדרת, או אכן מדובר על שינוי של ממש? כל זאת ועוד במאמר הבא:
מנוע ועיצוב
ראשית נציין שמדובר על גידול משמעותי במידות- במיוחד אם עוברים אחורה ומבינים שאומנם מדובר על רכב סופר מיני, אך יחד עם זאת נתוני הישיבה סופר נוחים ומרווחים. כמו כן מדובר על שיפור נוסף בהיבט העיצובי שפשוט מאוד עובד היטב– וזאת הודות לעבודת פרופורציות ראויה ולמשחק נכון עם קווי מתאר גולשים ואלגנטיים. מבחינת יחידות הנעה מדובר על כאלו שזהות ליחידות ההנעה של הדור הקודם, וזאת למרות שמדובר על מנועים יותק קלים וחדשים. כיצד מתאפשר הדבר? כיוון שעדיין מדובר על מנוע אטמוספרי בעל נתונים זהים לאלו של הגרסה הקודמת.
הצרכן הישראלי
הקהל הישראלי זוכה ליהנות מיונדאי i20 מעט לאחר השקתה- מחודש מרץ של שנת 2015. אומנם לא עבר מספיק זמן על מנת להכיר את הרכב לעומק, אך כן ניתן לציין כמה נתונים חשובים שעוזרים להבין טוב יותר במה מדובר. אם כן במה זוכה עתה הצרכן הישראלי ומה ניתן לקבל כאן בארץ? ובכן ניתן לקבל מנוע 1.2 ל' עם תיבה ידנית בעלת 5 הילוכים, או לחלופין מנוע 1.4 ל' אוטומט בעל 4 הילוכים.
בטיחות
אין לדבר על בחינת רכב מבלי לדבר על אחד הפרמטרים היותר מהותיים- מדובר על פרמטר הבטיחות כמובן. על כן אם בוחנים את הנתונים, ניתן למצוא שמגוון מערכות מתקדמות ומשוכללות לוקחות חלק במערך הנוחות וההגנה על הנוסע. מכאן שניתן למצוא 6 כריות אוויר, מערכת מתקדמת עבור מניעת נעילת גלגלים, אימובילייזר, חלוקה של חצי בלימה, בקרת יציבות ובקרת משיכה.
אבזור
אם נבחן את נתוני האבזור של האופציה הבסיסית ביותר, נמצא מערכת מיזוג, גלגל הגה מתכוון, שני חלונות חשמליים, נעילה מרכזית, מחשב דרך, מראות חשמליות, מגב ומתז שימשה אחורית ומושב נהג שניתן לכיוון.