כולנו מתבססים על חשמל לשם ביצוע כמעט כל פעולה, החל מפעולות יומיומיות וכלה בפעילות של חברות וארגונים. לכן, התקנת מערכות חשמליות ותחזוקה שלהן הינה נדרשת בכל חברה וארגון. לפיכך, הביקוש להנדסאי חשמל בשוק העבודה נותרת גבוהה מאוד עם השנים, גם במקביל לדעיכה בביקוש למקצועות אחרים.
מה לומדים במסגרת המסלול?
מסלול הנדסאי חשמל במכללת אורט מציע לימודים מקיפים הכוללים היכרות מעמיקה עם מערכות חשמליות שונות ורכיבים אלקטרוניים המצויים בשימוש בתעשייה בת זמננו. לאחר שהסטודנטים מכירים את המערכות הללו ואת אופן פעולתן, הם לומדים להתקין אותן ולפתור תקלות שעשויות להתעורר בהן. הלימודים מחולקים בין לימוד תיאורטי אודות המערכות, לבין התנסויות מעשיות במעבדות חשמל מתקדמות המצויות במכללה.
התעודה
התעודה הניתנת למסיימי המסלול הינה דיפלומה רשמית מטעם המכון הממשלתי להכשרה בתחומי הטכנולוגיה והמדע. בנוסף, ניתן גם רישיון רשמי המאפשר לבוגרים להירשם כחשמלאים מוסמכים. יש לציין כי הדיפלומה ניתנת רק לאחר מעבר בחינות פנימיות בהצלחה, וכן קבלת ציון עובר בפרויקט גמר.
אפשרויות התעסוקה ב
פני בוגרי מסלול הנדסאי חשמל עומדות שלל אפשרויות תעסוקה שונות ומגוונות בחברות וארגונים מסוגים שונים, שכן כפי שנאמר לעיל- כמעט כל חברה, גדולה או קטנה, זקוקה לשירותיו של חשמלי מוסמך. בין החברות הללו ניתן למצוא חברות הייטק, גופים צבאיים, גופים ממשלתיים, מפעלים תעשיתיים ועוד. התקפידים המוצעים מגוונים, והן כוללים תפקידים של פיתוח, התקנה, הפעלה של מערכות חשמליות ושירות.
מסלולים נוספים
ללימודי הנדסאי מכללת אורט מציעה עוד שלל מסלול לימוד שונים לקבלת דיפלומת הנדסאי. ניתן להתרשם ממגוון המסלולים על ידי כניסה אל הנדסאי, לימודי הנדסאים – עמוד הבית. הנדסאי, לימודי הנדסאים – עמוד הבית יוכל לספק לכם את כל המידע הדרוש על המסלולים השונים במכללה, כך שניתן יהיה להחליט מהו המסלול המתאים לכם.