פעמים רבות אני נשאלת למה נחוץ העיסוי? ויתרה מכך מדוע תינוק שזה עתה "בקע" לאוויר העולם צריך לקבל טיפול אם בלאו הכי הוא בריא?
התשובות לכך למעשה טמונות בצורך הקדום שלנו לגעת, לחוש חום, אהבה ושייכות. מעבר לכל זאת הוכח כבר במחקרים שנעשו עם תינוקות וילדים רכים כי המגע מפתח את הקשר של הילד עם גופו, הכרת הגבולות של הנועם אל מול הכאב, היכן "האני" מתחיל והיכן הגוף נגמר, שיפור הקואורדינציה, היכולת השכלית, הרגשית והמילולית. ומעל הכל המגע זהו צורך בסיסי וקיומי של כל אם הרוצה להעניק את הטוב ביותר עבור ילדיה.
בעת שהעובר היה ברחם כל עולמו הסתכם בכך שהיה עטוף ומוקף בבועת מי השפיר והקשר שלו עם האם היה דרך הטבור שהיווה עבורו צינור הזנה והגנה.
כשהגיע היום המיוחל ובו היה עליו "לעזוב את גן העדן", הפרידה היתה קשה ועל פי רוב טראומתית משהוא הן עבורו והן עבור אימו. בבת אחת הוא נחשף לצלילים, אורות, צבעים טעמים ועוד שלל גירויים שונים ומשונים וממקום של שקט ואינטימות הוא קפץ ישר למים הסוערים של החיים המודרניים.
חשוב מאד לעשות את המעבר הזה בצורה הרמונית עד כמה שניתן ולתת לרך הנולד את הזמן שלו להסתגל לסביבה החדשה. וכאן מגיע העיסוי שעושה נפלאות הן עם התינוק והן עם האם. היות ומרבית הלילות הראשונים הם קשים ומעייפים חשוב מאד שהאם תקפיד על שינה, מנוחה ותזונה נאותה.
ברגע שהיולדת הטרייה תאפשר לעצמה להתמסר לטיפול המפנק והמרגיע שבעיסוי או ברפלקסולוגיה, היא תוכל להעניק (ואולי אף להניק) מעצמה את המיטב והמרב. השמנים האתריים שבהם רצוי וראוי להשתמש הם לבנדר, יילנג יילנג, לימונית, קינמון וכעיקרון כל שמן שמריח ומתחבר אליך טוב. ניתן גם להדיף אותם בחלל החדר באמצעות מבער כך שהריח יתפשט לאורך זמן ויתרום לאווירה טובה ורגועה ליתר באי הבית. מומלץ לכל יולדת ולכל מי שרוצה את טובתה לרכוש את המתנה היפה והיעילה הזו של טיפול עשרת אלפים בתור מתנה אישית מלב אל לב.