פיקדון בבנק הינו כלי יעיל מאוד. על אף שמדובר באפיק שאינו מבטיח תשואה גבוהה ביחס לאפיקי השקעה אחרים, בהחלט ניתן לקבוע כי הוא יכול לשמש בתור תכנית חיסכון לכל מטרה. מדוע מדובר באפיק כדאי כל כך לחיסכון? במאמר זה, נפרט אודות היתרונות של פיקדון ושל פיקדון מובנה בשימוש כתוכניות חיסכון.
אפיק השקעה סולידי
ראשית כל, נפרט אודות סולידיות ההשקעה בפיקדון הבנקאי. בניגוד להשקעות אחרות, אשר כרוכות במידה זו או אחרת של סיכון, פיקדון הינו אפיק השקעה בטוח לחלוטין. גם אם לא מובטח למשקיע שבסוף ההשקעה הוא יקבל את הסכום בתוספת ריבית גבוהה- הרי שמובטח שהוא יקבל את הסכום במלואו, ולא אגורה אחת פחות. בכך, מדובר בתכנית סולידית מאוד, אשר יכולה להתאים במיוחד למי שמעוניין לחסוך לטווח הארוך ולהבטיח את עתידו הכלכלי.
משיכת הכסף
עוד יתרון בפיקדונות בנקאיים על פני סוגים אחרים של תוכנית חיסכון הינו האפשרות למשוך את הכסף- הנזילות. תנאי הנזילות משתנים מפיקדון אחד למשנהו, כך שלכל משקיע יש אפשרות לבחור את הפיקדון המתאים לו ביותר מבחינת התנאים. ניתן למצוא גם פקדונות גמישים יחסית, אשר מאפשרים למשוך את הכסף בפרקי זמן משתנים. מי שמעוניין בכך יכול לבחור אפילו בפיקדון יומי, כך שניתן למשוך את מלוא הסכום על בסיס יומי במידה ויש בכך צורך.
פקדון מובנה מספק פתרון למי שמחפש דווקא תוכניות חיסכון לטווח הארוך. בפיקדון זה, לא ניתן למשוך את הכסף לפני פרק זמן של מספר שנים (בדרך כלל שלוש שנים). חשוב לזכור שנזילות, על פי רוב, מקטינה את התשואה- כך שהמשקיע יכול לבחור האם הוא מעוניין בפיקדון נזיל יותר או בתשואה גבוהה יותר.
קלות הניהול של הפיקדון הבנקאי
כניסה לשוק ההון אינה תמיד כדאית. יתרה מכך, היא לא פשוטה לניהול, ולרוב היא דורשת לא מעט התעסקות וטרחה, וזאת על מנת להמנע מסיכונים מיותרים והפסדים. הפיקדונות והפקדונות המובנים של הבנקים מאפשרים תוכנית קלה מאוד לניהול, אשר אינה דורשת מן המשקיע שום טרחה והתעסקות במשך השנים.
הכסף המונח בפיקדון יכול להשאר שם למשך תקופות ארוכות. הסכום גדל לאיטו, או, במקרה ה"גרוע", נשאר כפי שהיה בתקופות בהן אין תשואה. בכך, מדובר בכלי אידיאלי עבור מי שאמנם מעוניין לחסוך, אך לא מעוניין להתעסק באופן יומיומי בהשקעות בבורסה.
לסיכומו של דבר, פיקדונות בנקאיים הם כלי חיסכון נוח, סולידי ובטוח.