אתם צריכים כעת סכום של כסף לצורך מסוים? השלב הראשון בגיוס הכסף זה החיפוש אחר אפשרות לממן בעצמכם את ההוצאה הזו. שכן הלוואות כרוכות בעלות של ריבית בגינן. ואילו כאשר אתם מצליחים להסתדר עם כסף ששייך לכם אתם לא תשלמו את הריבית הזו. נמצא שאתם חוסכים הוצאה.
יש לי חיסכון
יש מצבים בהם אנשים אכן נקלעים למצב בו אין להם כרגע מזומן עבור צורך כלשהו שנוצר. אך בקופת חיסכון יש להם כן את הסכום הנדרש להם. לעיתים נוטים אנשים להשאיר את החיסכון על מתכונתו ולפנות לקחת הלוואה עבור הצורך שלהם. האם יש בכך היגיון? או שמדובר במעשה בלתי מוצלח שנובע מחוסר הבנה בפיננסים?
למה להשאיר את החיסכון על כנו?
יש בהחלט מקרים בהם שווה להשאיר את החיסכון על כנו ולא לגעת בכסף הזה וכן לפנות לבקש הלוואה לכל מטרה. במה מדובר? אם יש לכם חיסכון שהרווחים שיש לכם על הכסף הם גבוהים יותר מאחוזי הריבית שתשלמו על הלוואה שתיקחו. עדיף שתשאירו את החיסכון ואל תגעו בו. ותפנו לקחת הלוואה. היות ובמקרה כזה הרווח של כספי החיסכון שלכם משלם את אחוזי הריבית שתשלמו ועוד ישאיר לכם גם עודף מהרווח הזה. יוצא אם כן שעדיף לכם במקרה זה לקחת הלוואה ולא לפתוח את החיסכון.
קנס יציאה
מקרה נוסף בו יהיה עדיף לקחת הלוואה לכל מטרה בשעה שיש לכם חיסכון, אף שלהלוואה יש עלות של ריבית, הוא במקרה בו הכסף שיש לכם קופת החיסכון נמצא במקום בו יהיה עליכם לשלם קנס יציאה במקרה שתפדו את הכסף שלכם לפני התאריך המוסכם. במקרה כזה יש לבדוק אם עלות הריבית של ההלוואה הינה נמוכה מקנס היציאה. אם הריבית נמוכה מקנס היציאה עדיף לקחת הלוואה ולא לפתוח את החיסכון שלכם. ולהיפך, אם הריבית הינה גבוהה מסכום הקנס בגין משיכת כספי החיסכון לפני תום התקופה, עדיף למשוך את הכסף שלכם ולא לקחת הלוואות.
הבדיקה ושיקול הדעת
יוצא אם כך שברוב המקרים עדיף להשתמש בכסף שלכם ולא לקחת הלוואה שאפשר להימנע ממנה. אך יש בהחלט מקרים מסוימים בהם כן יהיה כדאי לפעול בצורה זו. אך בשביל להימנע מהוצאות מיותרות יש לבדוק כל מקרה לגופו ולהחליט על פי הנתונים הספציפיים של המקרה שלכם. אי אפשר להקיש ממקרה למקרה. כל חיסכון והרווחים שלו וכל הלוואה להעלות שלה.