אם אתם עומדים לקנות בר מים לבית, ואתם שואלים את עצמכם מדוע מכשיר בר מים תמי 4 אינו מגיע עם מערכת אוסמוזה הפוכה לסינון המים, חשוב שתקבלו על כך את ההסבר הנכון. קניית בר מים הופכת להיות מורכבת למדי כאשר ניגשים למשימה עצמה, או אז שומעים על אין ספור אפשרויות הקיימות בעולם סינון וטיהור המים, כשאחת האופציות המעניינות והמרתקות יותר היא אוסמוזה הפוכה. המדובר על טכניקת סינון מים המאפשרת ניקיון כמעט מוחלט של המים ברמת חלקיקים בגודל של מיקרונים בודדים, אותם יודעת המערכת להסיר מן המים, או במילים אחרות, כל חלקיק שהוא גדול יותר ממולקולה של מים, מוסר בתהליך.
אוסמוזה הפוכה מסירה את המינרלים ממי השתייה שלכם
יחד עם זאת, מים מסוננים לשימוש ביתי אינם צריכים לעבור תהליך סינון כל כך קפדני, וישנן שתי סיבות טובות מאוד מדוע לא להשתמש בטכניקה זו, ומדוע היא אינה משולבת במכשיר בר מים תמי 4. הסיבה הראשונה היא שאוסמוזה הפוכה כאמור, מסירה כל חלקיק שהוא אינו מים, ובכלל זה גם את המינרלים החשובים שמספקים לנו מי השתייה, ואינם מצויים במים שעברו תהליך אוסמוזה הפוכה. ישנם יישומים בהם אין לכך חשיבות, ובהם עושים שימוש בטכניקה זו, אך בכל הקשור לשתיית מים ביתית, מדובר בחסרון ממשי.
בזבוז אדיר של מים ללא סיבה מוצדקת
סיבה שניה לאי שימוש בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה ליצירת מים מסוננים במרחב הביתי היא שתהליך זה כרוך בבזבוז גדול של מים. הערכות מדברות על כך שעל כל ליטר מים מסוננים, 2 ליטר מים נשפכים אל הביוב ללא סיבה. בהתאם לכך, יישום טכנולוגיה זו מוביל בהכרח לבזבוז הן בהיבט הכלכלי והן בהיבט הסביבתי, ולכן אינה מיושמת במרבית פתרונות סינון וטיהור המים למרחב הביתי. במפעלי משקאות נוהגים לעשות שימוש באוסמוזה הפוכה, וזאת מכיוון שהמשקאות נתונים לסיכוני זיהום שונים לאורך חיי המדף שלהם, מה שלא נכון בשימוש ביתי.
סינון מים כפי שצריך להיות
תמי 4 הוא בר מים שעושה שימוש בשתי טכניקות המספקות יחד מענה מיטבי לשימוש ביתי במי שתייה, ובכלל זה סינון באמצעות גרגרי פחם פעיל, וטיהור מחיידקים באמצעות מנורת אור אולטרה סגול. שני אמצעים אלה מאפשרים להגיע לרמת סינון טובה מאוד, שמשפרת באופן משמעותי את איכות מי הברז הרגילים, ומעבר לכך אין צורך ביישום טכנולוגיות אגרסיביות יותר, על כל החסרונות הנלווים להן.