עצמאיות עם עוסק פטור
נכתב על ידי: יחיאל לוי
תאריך: 02/06/16

בישראל של היום ישנם לא מעט אנשים אשר בוחרים להפסיק את עבודתם בתור שכירים ולהיות אדונים לעצמם עם עסק חדש שהם פותחים בתחום שנראה להם שיכול להצליח עבורם. כמות הולכת וגדלה מתוך כל אלה שפותחים עסקים עצמאיים זעירים(שנקראים נכון להיום "עוסק פטור") הם למעשה נשים אשר לא מצליחות להשתלב במעגל התעסוקה בתור שכירות הרבה בשל העובדה שהן נעשו אימהות והמשרות הרבות שמוצעות אינן עונות על הדרישה שלהן לספק את המענה הכי טוב לטיפול בילדים מבלי להפסיק ולייצר הכנסה חודשית קבועה.

תהליך של פתיחת תיק עוסק פטור הוא די קל ופשוט לעשייה, כך שהדבר היחידי שנותר הוא להבין איזה תחום יהיה הכי יעיל לפתוח בתור עסק ולהתחיל את השלבים של פתיחת תיק במע"מ, במס הכנסה ובביטוח לאומי. האם כדאי לבצע את כל הפעילות של הנהלת החשבונות מול רואה חשבון מקצועי או שאפשר להתעסק עם כל אלה לבד? להלן העיקרים לבחינת הנושא לעומק.


עצמאית עד הסוף

אומנם עוסק פטור יכול להתחיל את הצעדים של פתיחת תיק עוסק פטור בצורה עצמאית לחלוטין כאשר מספיקות כמה שעות לפתיחת התיקים אצל הגורמים השונים, אולם מעבר לכך ישנה התעסקות חודשית ושנתית שאולי מצריכה הרבה יותר ידע מקצועי באופן איסוף והגשת המסמכים על מנת שאלה יגיעו אל היעד באופן שלא יגרום לסיבוכים כספיים בהמשך הדרך, לכן לא מעט עוסקים פטורים בוחרים להגיש את הטופס של סוף שנה בעזרת רואה חשבון מקצועי.

מעבר לכך, יש את העניין של רישום כל ההכנסות הוצאות בספר תקבולים ותשלומים שהוא הכרחי עבור כל עוסק, ואם מדובר בחשבוניות רבות מספור אז יכול להיות שיהיה מדובר בעיסוק שגוזל את הזמן החשוב עבור ביצוע העבודה בפועל ואת זאת ניתן להעביר אל הטיפול הרציף של רו"ח בצורה חודשית שוטפת.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article48860.aspx