מי יכול לשמש נוטריון?
נכתב על ידי: הדס כהן
תאריך: 07/06/16

תחום המשפטים הוא תחום מורכב וכולל לא רק עורכי דין שמייצגים לקוחות בבתי משפט או בתי דין, אלא גם בעלי תפקידים נוספים שעבודתם נגזרת מכוח החוק. אחד מבעלי התפקידים הללו הוא נוטריון בתל אביב. עבודתו של הנוטריון נוגעת בעיקר לאישורים ולאימות של מסמכים בעלי תוקף משפטי כמו צוואות או הסכמי ממון וגם לתחומים נוספים כמו מקרקעין, אימוץ, תרגום ועוד.

מה אומר החוק?

ניתן לראות כי זהו עיסוק רגיש במיוחד מפני שהוא מערב תחומים רבים ושונים ובבחירת נוטריון בתל אביב חשוב לבחור נוטריון שמוסמך ומאושר על פי חוק להפיק אישורי נוטריון ולעסוק בתחום. נשאלת השאלה מי מוסמך לשמש כנוטריון והתשובה נמצאת כמובן בחוק. סעיף 2 לחוק הנוטריונים קובע כי על הנוטריון לעמוד בכמה תנאים מצטברים: עליו להיות אזרח ישראל, לשמש כחבר לשכת עורכי הדין, לעסוק  במקצוע עריכת הדין 10 שנים לפחות, להיות נקי מהרשעה בעבירה שיש עמה קלון, או כזה שלא הושעה  מלשכת עורכי הדין.

ההליך עצמו

בנוסף על מי שמעוניין לכהן כנוטריון לעבור השתלמות מיוחדת. כדי לכהן כנוטריון על מי שעומד בתנאים הללו להגיש בקשה להוצאת רישיון לעבוד כנוטריון מוועדה מיוחדת שיושבת במשרד המשפטים. זוהי ועדה שמתכנסת פעמיים בשנה ותפקידה לבחון את כשירותו של המועמד לכהן כנוטריון. אם נמצא המועמד ראוי עליו לחתום בספר הנוטריונים ולהשאיר את דוגמת חתימתו. לאחר מכן הוא רשאי לשמש כנוטריון לכל דבר.

כמו כל בעלי התפקידים בתחום המשפט גם הנוטריון מחויב לכללי אתיקה מקצועיים. ולראיה החוק הישראלי מגדיר תנאים נוקשים שדורשים לא רק הגינות ומקצועיות אלא גם ותק וניסיון ממי שמעוניין לשמש כנוטריון. לאחר קבלת הרישיון יכול הנוטריון להפיק אישורי נוטריון על פי המוגדר בחוק.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article48879.aspx