עבור מי שאינו יודע, הבנקים כבר מזמן אינם בעלי המונופול בתחום ההלוואות וכיום אדם שמבקש להצליח לשים ידו על הלוואה, מוזמן לבדוק מגוון אפיקים נוספים שהם אינם בהכרח הבנקים. מכאן מרוויחים בכמה מישורים, בין היתר שפקידי הבנק אינם מודעים לדבר ההלוואה ועל כן מסגרת האשראי אינה נפגעת. מי מעניק הלוואות חוץ בנקאיות? ובכן בין היתר מדובר על חברות ביטוח, חברות אשראי, חברות מימון פרטיות, מקומות עבודה, קרנות והשוק האפור- ממנו מומלץ להימנע.
תנאים
להבדיל מההלוואה שנלקחת בבנק, כאשר מדובר על הלוואות חוץ בנקאיות אין צורך להפקיד את המשכרות, אלא יש צורך להפקיד סכום כסף (קבוע או שאינו קבוע), בהתאם למה שהוחלט מראש. בנוסף כאשר פונים לקבל הלוואות אצל מקור שאינו בנק, התנאים הרבה יותר קלים, אין צורך להביא ערבים, להצביע על הון עצמי וכדומה. יחד עם זאת לא כל אחד יכול לקבל הלוואה, ומכאן שגם הלוואות מיידיות אצל הגופים השונים מצריכות תנאי יסוד. כך למשל לרוב יש להיות מעל גיל 21, להחזיק במשכורת חודשית שמתחילה ב5,000 ₪, (או בעל עסק עצמאי עם וותק של שנה) ולהיות בעלי עבר בנקאי נקי. כמובן שכל גוף רשאי לקבוע את הרף שלו, אך הנתונים הנ"ל משקפים את רוב הגופים.
דגשים
כיום לא חסרים מקורות עבור הלוואות חוץ בנקאיות, ועל כן יש לבדוק, להשוות, לעשות שיעורי בית, להבין לעומק מה היתרון והחיסרון של כל אופציה וכדומה. עם זאת, לצד כל מה שיש לבדוק, (גובה ריבית, פריסת תשלומים, נקודות יציאה, גמישות החזרים...), גם יש לשים אצבע ממה יש להימנע ולהיזהר. במה מדובר? ובכן יש לחבור רק אל גוף שמפוקח מטעם משרד האוצר, יש להימנע מהתחייבות על החזרים גבוהים שלא ניתן לעמוד בהם וכמובן שיש להימנע מקבלת הלוואה גדולה שקל לקבלה אך קשה יהיה להחזירה.
גלגול הלוואות
הלוואות מיידיות כבר אינן גחמה וכיום קל לקבל אותן, (מבלי לשלם עליהן יותר מדי), ועל כן רבים מהאנשים מחזירים הלוואה אחת ע"י לקיחת הלוואה שנייה. באופן שכזה ניתן לשחק עם הריביות ולהימנע מוויתור על רמת החיים. עם זאת לצד העובדה שמדובר על דרך חיים שעובדת, גם מדובר בבעיה- אנשים מתרגלים לחיות בסיטואציה בה עליהם להחזיר כסף בכל רגע נתון- עובדה שאינה בריאה למצב הנפשי ומעידה על התנהלות כלכלית בעייתית שיש לתקן. חשוב להרוויח מהלוואות, אך לא לאפשר להן לנהל אתכם.