איך לשתול מחשבות? איך לעשות מניפולציות? איך להעלות את רף נטל ההוכחה? איך לשאול שאלה נכונה? איך להשפיע על מישהו? איך לנסח שאלה? איך לדעת מה לשאול? איך
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 16/07/16

איך לשתולמחשבות? איך לעשות מניפולציות? איך להעלות את רף נטל ההוכחה? איך לשאול שאלה נכונה?איך להשפיע על מישהו? איך לנסח שאלה? איך לדעת מה לשאול? איך לשאול שאלה מוחלטת?איך לשאול שאלה יחסית? איך ליצור הסכמה?

וכאן תתבארעוד שיטת מניפולציה ושתילת מחשבות, ואיך באפשרותך להקדים תרופה למכה, דהיינו, איךבאפשרותך להתגונן מראש לתגובה של היריב שלך, על ידי זה שמראש תנסח את הטענה /הרעיון שלך בצורה טובה יותר, וכמו שהסברתי את זה לעומק, במקום אחר.

ושיטת שתילתהמחשבות הפעם, היא מבוססת על הרעיון שאומר, שלא ניתן להוכיח שום דבר במאה אחוז. ולאמשנה איזה רעיון ומה הרעיון, לא ניתן להוכיח שהוא נכון במאה אחוז.

וממילא זהאומר, שאם אתה לדוגמא שואל מישהו שאלה, ואתה רוצה מראש שהוא יחשוב על השאלה שלך פעםנוספת לפני שהוא עונה לך, ואם אתה רוצה מראש לענות לכל תגובה אפשרית שלו, אזבאפשרות להעלות את רמת הוודאות של השאלה, לרמה כזאת ששום תשובה לא תהיה אפשרית עלהשאלה שלך.

לדוגמא, נניחשאתה רוצה לשאול מישהו "למה אתה לא רוצה לקנות את המוצר". עכשיו, נניח שהוא יכוללתת לך תשובות כאלו ואחרות. ונניח שאתה רוצה מראש לנטרל את התשובות האלו. לכןלדוגמא באפשרותך לשאול "האם אתה בטוח / באמת בטוח / בטוח במאה אחוז, שאתה לא רוצהלקנות את המוצר". ומה בעצם עשינו כאן, מראש הוספנו רמת וודאות לשאלה, על ידי שימושבמילים של וודאות. כגון: באמת / באמת אחוז / בטוח / וודאות, וכיו"ב מילים שמעלות אתהרף של השאלה, וממילא מנטרלות תשובות יחסיות אפשריות, שאינן נכונות באופן מוחלט אלא רק באופן יחסי.

לאיזה שאלהיותר קל לך להשיב,האם לשאלה "האם אתה אוהב חתולים" או לשאלה "האם אתה בטוח שאתה באמת בלב שלם אוהבחתולים". התשובה בד"כ תהיה, שיותר קל לענות לשאלה הראשונה, מאשר לשנייה. כי כאשררמת הוודאות של התשובה הנדרשת עולה, כך רמת הביטחון של העונה, יורדת במקביל.

כי עקרונית,למוח, יותר קל לחשוב ש X נכון, מאשר להיות בטוח במאה אחוז ש X נכון. ולכן, לדוגמאאם אתה רוצה לקבל תשובה שלילית, אז במקום לשאול, "האם אתה חושב ש", אפשרי לשאול"האם אתה באמת חושב ש". במקרה שבו רוצים שהבן אדם לא יענה תשובה חיובית לשאלה.

כי ממילא מכלזה ניתן ללמוד גם את ההפך, שאם אתה שואל שאלה ורוצה לקבל תשובה חיובית, אז במקרהכזה תוריד מהשאלה את רכיבי הוודאות שלה, ותאפשר לשומע להרגיש בנוח לתת תשובה, שהיאנכונה גם באופן יחסי.

לדוגמא, אםאתה רוצה לקבל תשובה חיובית, אז במקום לשאול "האם אתה בטוח ש X", תשאל "האם יכוללהיות שאולי נראה לך ש X נכון מהיבט כלשהו". כאשר כמובן לא באמת צריך לנסח בדיוק אתהניסוח הזה, אבל כן צריך להוריד רכיבי וודאות מהשאלה ולהוסיף לשאלה רכיבי יחסיות,שמאפשרים לתשובה יחסית גם להיות נכונה. ושהשומע ירגיש בנוח לענות תשובה חיובית, גםאם היא לא נכונה במאת האחוזים.

ובקיצור,העיקרון הוא, שאם מראש אתה רוצה לשתול מחשבה בראש של השומע, כדי שהוא לדוגמא ייתןלך / לעצמו תשובה שלילית לשאלה כלשהי, אז פשוט תעלה את רמת הוודאות של השאלה. ובכךאתה מעביר את נטל ההוכחה אליו, ומעלה לו את רף נטל ההוכחה, כדי שהוא לא יוכל לענותתשובה חיובית. ולהפך, אם ברצונך לקבל תשובה חיובית, תוריד את רף נטל ההוכחה.

ואעפ"כ ישמקרים יוצאים מן הכלל. כגון לדוגמא שאתה חושב שהבן אדם שמולך, לא באמת יחשוב עלהשאלה לעומק, אלא סתם יזרוק לך תשובה כלשהי, שאתה לא רוצה אותה. ואז במקרה כזה,אסור לך להעלות את רף נטל ההוכחה שבשאלה. כי אז בעצם שתלת לאדם השני, מחשבה שליליתשאתה לא רוצה לשתול אותה.

לדוגמא: נניחשאתה שואל מישהו, האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה לא רוצה לעשות X. ונניח שאתה רוצהשהוא יגיד שהוא לא בטוח. אז אם הוא סתם יזרוק לך תשובה, שהוא באמת בטוח במאה אחוזשהוא לא רוצה לעשות X, אז ממילא אתה גרמת לכך שהוא שתל לעצמו מחשבה, שהוא במאה אחוזבטוח שהוא לא רוצה לעשות את אותו הדבר. משום, שהוא לא באמת חשב על השאלה / השאלה לאנוסחה נכון, בצורה שתגרום לו לחשוב עליה. ואז ממילא נשתלה לו מחשבה שלילית מיותרת,שעכשיו צריך ללמוד לדעת להוציא אותה מהראש שלו.

וגם כאן ישהפוך על הפוך, שאתה דווקא כן תרצה לשתול לו מחשבה כזאת, כדי שאח"כ הוא יחשוב עליה,ואח"כ אפשרי לשתול לו עוד מחשבה, שתשתמש במחשבה הקודמת, כדי להשפיע עליו... וזה כברעוד יותר מתוחכם וכולי...

ויש עוד מקרהלדוגמא שבו עליך לא להעלות את רף הוודאות בשאלה שלך, כגון במקרה שבו אתה לא רוצהשתשובה יחסית, תהיה לגיטימית. אלא ברצונך לשלול לגמרי רעיון כלשהו. לדוגמא, נניחשאתה רוצה לגרום למישהו לחשוב שהוא לא אוהב לעשן. אז לדוגמא באפשרותך לשאול אותו,"האם אתה בטוח במאה אחוז שאתה רוצה לעשן" וזה יהיה ניסוח טוב.

אבל אם לדוגמאתשאל אותו "האם אתה בטוח במאה אחוז, שאתה ממש אוהבלעשן", במקרה כזה לדוגמא, הוא יכול לענות לך, שהוא לא בטוח במאה אחוז שהוא ממש אוהבלעשן, אבל הוא בטוח במאה אחוז, שהוא קצת אוהבלעשן. וזה דבר שאתה לא רוצה שהוא יחשוב. כי אתה רוצה להציב רף הוכחה מוחלט, לכלמחשבה יחסית שלו...

המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | ייעוץ אישי, יועץפילוסופי, אימון אישי לחיים, ייעוץ נפשי

הכנס לאתרותהנה מעוד אימון אישי מומלץ, אימון אישי לחיים, הוכחות,לשאול שאלה יחסית, אימון אישי, הסוד, איך לדעת..., ליצור הסכמה, רוחניות, יעוץאישי ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article49274.aspx