היפומאניה, מצבירוח משתנים בקיצוניות, שינויי מצבי רוח קיצוניים, מצבי רוח בגיל ההתבגרות, מצבי רוחאצל ילדים, הפרעות מצב רוח, מאניה דיפרסיה, הפרעה דו קוטבית, מצב רוח לא יציב,איזון מצב רוח
מה יעשה בןאדם שיש לו שינויים במצב הרוח, בן אדם שיש לו מצבי רוח קיצוניים פעם ממש טוב לוופעם ממש רע לו פעם הוא בדיכאון פעם הוא שמח פעם פה פעם שם, מה יעשה בן אדם כזה מהאתה אומר?
ש: אני שואלשאלה על זה באופן אקראי או באופן סיבתי?
אליעד: הוא לאיודע מה אתה מציע לו לעשות בהנחה שזה שיש לו שינויים קיצוניים במצבי הרוח זה דופקלו את החיים איך מטפלים בזה?
ש: מה הוארוצה להשיג?
אליעד: שלאיהיו לו שינויים קיצוניים במצבי הרוח.
ש: שינוייםקטנים?
אליעד: כןיותר נורמטיביים שהוא לא יהיה במאניה דפרסיה מה עושים?
ש: אפשרלהסביר לו שיש לו פה שני כיוונים זאת אומרת ככל שאתה יותר בדיכאון אתה מצד שני יותרבשמחה.
אליעד: נכוןהבין את זה אתה צודק נכון, השאלה איך משנים איך בן אדם יכול להביא את עצמו למצבשיהיו לו פחות שינויים במצבי הרוח והייתי בטוח שיביאו לי את התשובה תוך שתישניות.
ש: להוציאאותו מהטוב והרע להוריד לו את הטוב והרע.
אליעד: מה זהתוציא אותו מהמשחק של הטוב והרע?
ש: לא להנמיךלו את המשמעות של הטוב והרע.
אליעד:איך?
ש: אם הכלאצלו משנה ומשנה להכניס אותו קצת ללא משנה לקרר לו את המשחק, לקרר לו את הרצון אתהרצון לרצות לא לרצות.
אליעד: אוקימה המהות של העניין?
ש: לקרב אותולאין.
אליעד: לקרבאותו ללא משנה.
ש: ללא משנהאותו דבר.
אליעד: אז באנסביר בפשיטות את העניין יש בעיקרון שתי דברים בן אדם רע לו כשמה שהוא רוצה קורההפוך טוב לו כשמה שהוא רוצה קורה, אוקי כשבן אדם רע לו כי קורה את מה שהוא לא רוצהיש לו שתי אפשרויות אפשרות אחת לשנות את מה שקורה ואפשרות שנייה לשנות את מה שהוארוצה. בן אדם שבמהות שלו מנסה כל הזמן לשנות את מה שקורה יש סיכוי סביר שיהיה לויותר שינויים במצבי הרוח, למה כי פעם זה קורה כרצונו ופעם לא קורה כרצונו.
בן אדם שרוצהשמצבי הרוח שלו יהיו יותר מאוזנים הוא צריך להתרגל שכשהמציאות נגד רצונו הוא משנהאת רצונו ואז דרך זה שהוא משנה את רצונו דרך זה הוא שומר על איזון רגשי.
ש: אולי צריךלהזכיר את מה שהזכרת בהתחלה.
אליעד: כי אזהוא הופך להיות בלתי תלוי בצורה החיצונית, בן אדם שבחשיבה שלו רגיל שכשהמציאות נגדרצונו הוא מנסה לשנות את המציאות במקום לשנות את רצונו בן אדם כזה יש יותר סיכוישיהיו לו מצבי רוח משתנים קיצוניים.
ש: למה?
אליעד: כי פעםהמציאות כרצונו וטוב לו מאוד ופעם היא נגד רצונו ורע לו מאוד, כי אין בתוכו אתהמקום שיודע לקבל את המציאות איך שהיא כי המקום שמקבל את המציאות איך שהיא שהואאוהב את המציאות "בלי תנאים" או שלא לא אוהב את המציאות המקום הזה הוא יודע לאזןאותך, הוא כאילו המשקולת שמאזנת אותך מול מבחוץ הוא מרכז הכובד שלך. במקום שאתהתהיה תלוי במציאות כרצונך או לא אתה תלוי אם אתה רוצה את המציאות או לא ואז אתהיכול לאזן את עצמך שאתה רוצה את המציאות.
ש: כמו המחשבההזאתי שאמרת לתרגל את זה שאתה רוצה את המציאות שהיא כאילו נותנת איזה איזוןמסוים.
אליעד: אם בןאדם יקום בבוקר וכשהמציאות נגד רצונו במקום לרצות לשנות את המציאות להגיד "אוקי איךאני לומד לקבל את המציאות איך אני לומד לאהוב את המציאות, איך אני לומד לשנות אתרצוני" בן אדם שיעשה את זה x זמן מצב הרוח שלו יתחיל להיות יותר מאוזן כי יש לופחות תנודות הוא פחות תלוי בחיצוניות יותר תלוי בפנימי. מה אתה אומר?
ש: לא עדיףאבל במקום להגיד לאותו אחד שישנה את רצונו כי בעצם זה שאני אומר לו שישנה את רצונוכאילו אני מקבע את זה שהרצון הוא שלו, שזה הוא וזה הרצון להגיד לו אל תזדהה עםהרצון הזה.
אליעד: זהאותו דבר קודם כל זה לא קל להגיד את זה דבר שני זה אותו דבר כי להגיד לו כשיש לךרצון תשנה את רצונך אחת השיטות זה כמו להגיד בא תראה את זה מבחוץ תראה שזה לאמחויב, בסוף נגיע לאותה נקודה המהות היא להפוך את הרצון עצמו לפחות מחויב.
ש: זה אתההולך לזה נניח דרך תרגול כזה...
המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | מטפל הוליסטי,מנטור, מטפל התנהגותי קוגניטיבי, מגשר
הכנס לאתרותהנה מעוד טיפול הוליסטי, טיפול הוליסטי, שינויי מצבירוח, מצבי רוח בגיל ההתבגרות, הפרעת..., שינוי, אימון עסקי, NLP, דיפרסיה,שינויים ועוד ...