איך למנוע אי נעימות? איך לשאול שאלות בעייתיות? איך להעלות נושאי שיחה בעייתיים? איך לקבל לא? איך לקבל סירוב? איך לא ליצור דחייה? איך לא לשתול מחשבות של
נכתב על ידי: אימון אישי / אליעד כהן - EIP.co.il
תאריך: 18/07/16

איך למנוע אינעימות? איך לשאול שאלות בעייתיות? איך להעלות נושאי שיחה בעייתיים? איך לקבל לא?איך לקבל סירוב? איך לא ליצור דחייה? איך לא לשתול מחשבות שליליות? איך ליצור קרבה?איך ליצור משיכה?

וכאן אבאר,איך באפשרותך כן להעלותנושאי שיחה בעייתיים לשיחה, בלי שהאדם השני יפגע ממך ותוך כדי צמצום הפגיעה האפשריתבו, ואיך באפשרותך כן ליצורקונפליקט, בינך לבין הטוב של האדם השני.

ואסביר: כפישכבר הסברתי, ליצור אוירה נעימה וליצור חברות ואהבה, זה בא לידי ביטוי, גם בכך שלאתיצור רגעים לא נעימים במהלך השיחה. כגון לדוגמא שאל תעלה נושאי שיחה או תשאלשאלות, שהאדם השני לא רוצה להיכנס אליהם. והשאלה הנשאלת היא, איך בכל זאת כן אפשרלהעלות נושאי שיחה בעייתיים, במידה וחייבים להעלות אותם, מסיבה כלשהי?

וכמו כןהסברתי, שאל תיצור מצב שבו האדם השני יצטרך לבחור, בינך לבין משהו אחר שהוא אוהב.כדי שלא תיווצר לו תחושה שהוא צריך לוותר על משהו טוב, למענך. וכדי שלא יהיה מצבשבו הוא באמת יוותר עליך, תמורת משהו אחר. והשאלה היא איך בכל זאת כן באפשרותךלהיכנס למצב שבו יש קונפליקט של בחירה, בינך לבין משהו אחר, מבלי להסתכן בכך שתגרוםלאדם השני להרגיש שאתה פחות טוב ממשהו אחר, במידה והוא יבחר במשהו האחר?

והתשובה לכךהיא, שכאשר אתה יוצר מצב של קונפליקט אפשרי במערכת יחסים, עליך מראש לעשות סוג שלביטוח, נגד הקונפליקט הזה. דהיינו, לארגן את הסיטואציה מראש, כדי כמה שיותר למנועאי נעימות, אפשרית, על ידי הכנת השטח מראש.

לדוגמא, אםאתה מעלה נושא שיחה ואתה חושב שהאדם השני ירגיש שלא בנוח לדבר על הנושא הזה,באפשרותך תוך כדי שאתה מעלה את הנושא שיחה הזה, לשדר לבן אדם השני, שלא ממש חשוב לךלדבר על זה, ושירגיש בנוח להעביר נושא. או לדוגמא לשדר לבן אדם השני, שאתה לא ממשרוצה לדעת את המידע ושהוא לא ממש חשוב לך. למקרה שהאדם השני לא ירגיש בנוח להעבירנושא.

או לדוגמאבמידה וכן צריך בהכרח לדבר על הנושא המסוים, עליך לשאול את עצמך, למה יכול להיותשהאדם השני ירגיש שלא בנוח מנושא השיחה. ואז באפשרותך מראש לנטרל את הסיבות שבגללןהוא ירגיש שלא בנוח.

לדוגמא: נניחשאתה רוצה לדבר עם מישהו על המצב הכלכלי. ונניח שהוא עשוי להרגיש לא בנוח מכך שאיןלו כסף. אז באפשרותך מראש לדוגמא להבהיר בדרך עקיפה או ישירה, שכסף זה לא באמת חשוב/ לא כל כך חשוב, שמה שבאמת חשוב זה משהו אחר, שיש אותו לבן אדם שאתה מדבר איתו /שזה שלמישהו אין מספיק כסף, זה לא אומר עליו דבר שלילי כלשהו / שלכל אחד יש חסרונותכלשהם, וכיו"ב רעיונות שמראש ינטרלו את המחשבה השלילית שהבן אדם השני עשוי לחשוב עלעצמו, בגלל הנושא שאתה מעלה.

או לדוגמא,נניח שאתה רוצה לדבר עם מישהו על המוות. ונניח שאתה חושב שהוא עשוי להרגיש לא בנוחמהנושא שיחה הזה. באפשרותך בעצם לשאול את עצמך, למה אתה חושב שהוא לא ירצה לדבר עלהנושא הזה. לדוגמא, בגלל שזה מזכיר לו את ההורים שלו שמתו. או לדוגמא בגלל שזהמזכיר לו את הפחד שלו מהמוות. במקרה כזה לדוגמא, עליך להעמיק עוד קצת ולברר עםעצמך, למה בעצם זה מזכיר לו את ההורים שלו? האם חייב שזה יזכיר לו את ההורים שלו?למה הוא כ"כ מתגעגע אליהם? האם מחוייב שכאשר הוא ייזכר בהם הוא ירגיש רע? ואם זהבגלל הפחד מהמוות, אז למה הוא כ"כ מפחד למות? האם מחוייב והכרחי שאם נזכיר את נושאהמוות, שהוא יחשוב על המוות של עצמו? ואם הוא חושב על המוות, האם הכרחי שהוא ירגישמכך רע?

ועל ידי כלהשאלות האלו, אתה אמור ללמוד לדעת למצוא את הדרך, איך כן אפשרי להעלות את הנושא,ולצמצם את החיכוך ואת הקונפליקט האפשרי, בין הנושא שהעלית, לבין הרצון של הבן אדםהשני. אולי באמצעות ניסוח שונה של המשפטים, אולי באמצעות זה שאחרי שתעלה את הנושא,מיד תנתב את החשיבה שלו למקום אחר ולנקודה אחרת, או על ידי זה שמראש תשתול כמהמחשבות, שינטרלו את המחשבות השליליות שעלולות להופיע אחרי שתאמר את מה שתאמר, או כלמיני שיטות אחרות. כאשר הרעיון הוא, שמראש תנסה לצמצם כמה שיותר את הסיכוי שהאדםהשני ירגיש רע מהנושא שאתה מעלה.

ואם לדוגמאמדובר על מצב שבו אתה שם את עצמך בסיטואציה שבה האדם השני צריך לבחור, בינך לביןמישהו / משהו טוב אחר. גם במקרה כזה לדוגמא, באפשרותך מראש תוך כדי שאתה מציב אתעצמך באמצע, באפשרותך לשתול מראש מחשבה שתכיל את הדחייה שתקבל. או לדוגמא שתראהמראש, שהרצון שלך לא ממש מחוייב, כדי שאם תקבל התנגדות, היא לא תהיה אישית מידית,מהצד של זה שהתנגד לך.

לדוגמא, נניחשאתה אומר למישהו, "אני מאוד מאוד רוצה שניפגש היום" ונניח שזה לא מסתדר לו. אזבעצם בראש שלו נשתלה מחשבה שאומרת, שהוא העדיף משהו אחר, על פני למלא לך את הרצוןשרצית מאוד מאוד. שזה כמובן שלילי, מבחינתך. אבל אם לדוגמא היית מנסח משפט בצורהשל, "אני אשמח אם יסתדר לך שניפגש היום", ממילא גם אם תקבל לא, הרי שמראש בעצםאמרת, שאם לא מסתדר, זה לא ממש משנה לך. ואז ממילא האדם השני פחות הרגיש שהוא אומרלך לא.

כי ברגעשמישהו מסרב לך ואומר לך לא, לא רק שהוא סירב לך, אלא שבנוסף נשתלה לו מחשבהשמרגילה אותו לחשוב שהוא מסרב לך / שאתה לא מספיק חשוב לו / שהרצון שלך לא מספיקחשוב / שהוא לא מספיק אוהב אותך. ולכן חשוב להשתדל מאוד להימנע מליצור סיטואציותכאלו. בעיקר על ידי זה שמראש תשדר לגיטימציה לאדם השני לסרב לך, ועל ידי זה שתראהשהרצון שלך לא מחוייב. כדי מראש למנוע מצב...

המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | קאוצינג, מאמןעסקי מומלץ, יועץ פילוסופי, ייעוץ אישי

הכנס לאתרותהנה מעוד מטפל אישי, טיפול רגשי, איך לא לשתול מחשבותשליליות..., אימון עיסקי, מחשבות שליליות, מחשבה שלילית, לשתול מחשבות, איך לא...,איך לקבל לא..., איך לשאול שאלות... ועוד ...


 
אודות המחבר

מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד

מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד

הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...

מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי

תכנסו ותהנו ...

המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article49326.aspx