יהיו כאלה שידעו בדיוק מה קורה בכספי הפנסיה שלהם, אבל ישנם יותר ממיליארד שקלים אצל חברות הביטוח שנמצאות ללא דורש ומספרים סיפור לגמרי שונה מכל אלה. איך דבר כזה קורה? חוקים שמשתנים להם לאורכן של שנים, אנשים שמתבגרים ושוכחים, מבוטחים שישי להם מספר גבוה של פוליסות בשל מעבר בין כמה מקומות עבודה וכאלה שפשוט עברו אל מקום מגורים חדש או נפטרו והמידע לגבי הסכומים שנשארו בעיזבון הזה שלהם לא ממש הגיע לידיהם של היורשים החוקיים שלהם.
איך בדיוק אפשר לחבר מחדש את הקשר האבוד הזה שבים הכספים של הפנסיה שיכולים להיות משמעותיים או קטנים אבל בהחלט צריכים להגיע אל הבעלים החוקיים שלהם? משרד האוצר מאפשר לבצע חיפוש כספים אבודים על שמי באתר שלהם.
איך מבצעים איתור מהיר?
נכון, לא מדובר באיתור של הכספים באתר שיניב תוצאות עם כל המידע המלא אבל זאת כנראה על מנת לשמור על מידע חשוב ופרטי מעין זה אצל חברות הביטוח שרק לאחר זיהוי מלא של האדם שפונה אליהם מעבירים את המידע לגבי הסכומים שקיימים בפוליסות שעלו בתוצאות, אולם עדיין מקבלים מידע התחלתי חשוב שיכול להיות בדיוק מה שאנחנו יודעים או מחדש לנו דבר מה שכדאי לבדוק מול חברת הביטוח הרלבנטית.
ביצוע של איתור כספים אבודים על שמי באתר משרד האוצר הוא די פשוט ונדרשים כמה פרטים מזהים פשוטים שרק לבעל תעודת הזהות לרוב יהיו, לכן פשוט מאתרים את האתר ומזינים את כל הפרטים הללו, מחכים כמה שניות והתוצאות כבר מופיעות. חשוב לדעת שאי אפשר לבצע יותר ממספר נקוב של פעמים את החיפוש עבור כל תעודת זהות, לכן פעלו במשנה זהירות ושמרו את הפרטים שעולים לאחר הקשת הפרטים המזהים.