לא פעם ניתן לשבור רגל, לקבל קלקול קיבה, לחלות, להחליק, אבל הכול תחת שליטה. פשוט פונים למרפאה הקרובה ומקסימום מקבלים הפנייה למיון או לטיפול במקום. עם זאת, כאשר נמצאים בחו"ל, נאלצים להשאיר בארץ את מערכת הבריאות המשומנת שלא משאירה אדם ללא טיפול, ולדאוג לעצמכם! כלומר יש להתחיל לברר לאן מומלץ להגיע, לברר כיצד נהוג להתנהל באותה מדינה ולהתחיל להבין שיש לשלם עבור הטיפולים השונים ואף לא מעט. מכאן שאם מבקשים לטוס ולא לדאוג- כל שעליכם לעשות זה ביטוח נסיעות לחו"ל, וליהנות מתחושת ביטחון וראש שקט.
טוב לדעת
לצד העובדה שכיום רבים יודעים שאם הם מבקשים לקבל החזר עבור הכבודה שאינה הגיעה עם המטוס ונשארה אי שם מאחור, אם הם מבקשים לקבל פיצוי על התרמיל שנגנב, אם הם מבקשים לקבל החזר כספי על כמה ימי אשפוז, על תרופות שנרכשו, על המשך טיפול רפואי בארץ, על ביטול טיסה, על פציעה שקרתה בעת פעילות אתגרית כגון סקי וכדומה- הרי שעליהם לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, אך מכאן יש לסייג ולציין שעבור כל יעד, מצב רפואי ואופי של טיול- מומלץ לבחור במסלול ביטוח אחר.
בחירה מושכלת
כיצד אדם ללא ניסיון יכול לבחור את המסלול המותאם לו ביותר? ובכן פשוט מאוד ע"י קבלת עזרה מנציג החברה. חברה איכותית תנחה את הנציגים לעלות מספר שאלות בפני הלקוח, ובהתאם לתשובות, הנציגים יידעו להציע מספר חלופות. מדוע כמה חלופות? ובכן הרבה פעמים יש מסלול מובהק שאותו יש לקחת, אך יחד עם זאת יש מקרים בהם ניתן להגדיל מעט את חבילת הביטוח, ולו על מנת להשאיר את האופציה לעשות סקי (פעילות אתגרית) פתוחה, או על מנת לדעת שאם הכבודה תיהרס או תיגנב, דמי ההשתתפות העצמית יהיו יותר נמוכים, כיוון שמראש בחרתם במסלול יותר מורחב.
טיפים
בין אם יצא לכם לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל ובין אם לא, אספנו עבורכם מגוון טיפים עבור שימוש מושכל בביטוח:
· יש להדפיס את פרטי הפוליסה ולטייל איתם כשהם עליכם, ולו כי אין לדעת מתי יתעורר הצורך להפעיל את הפוליסה.
· יש לברר מראש כיצד להתנהל במגוון מצבים שונים (אשפוז, בעיה רפואית, גניבה..).
· יש להבין האם ניתן להרחיב את הפוליסה ומהן המשמעויות
· יש להבין בדיוק אלו סעיפים הפוליסה כוללת
· כאשר משווים בין חברות שונות, אין לאפשר למחיר להוות פרמטר משמעותי
· יש לבחור בחברה בעלת רזומה חיובי