אם אהבתם את שיעורי הכימיה בתיכון, וכל עולם הניסויים והחומרים הכימיים השונים קוסם לכם, כנראה שהצעד הבא שלכם יהיה להירשם ללימודי הנדסת כימיה.
אז מה בעצם כוללים בתוכם לימודי הנדסת כימיה והאם זה באמת כמו לימודי כימיה בתיכון. התשובה היא שקיים דמיון לא קטן, אך כמובן הלימודים במוסדות האקדמיים הינם ברמה גבוהה יותר ועם מעבדות ניסויים מתוחכמות למדי, הכוללות את תפעולן של מערכות טכנולוגיות שונות וכן את ההתעסקות עם חומרים כימיים שונים, זאת תוך כדי הקפדה על כללי בטיחות רבים.
לימודי הנדסת כימיה נמשכים ארבע שנים, ממש כמו לימודי הנדסת בניין והנדסת תוכנה, והם נלמדים במוסדות האקדמיים השונים, עליהם נמנות האוניברסיטאות והמכללות להנדסה. כאשר בסיום הלימודים, הינכם זכאים לקבל תואר BSC כללי. במידה ובחרתם התמחות במהלך לימודי התואר, תקבלו גם תעודה בה תהיה כתובה ההתמחות שלמדתם.
לימודים אלו כוללים קשת רחבה של קורסים כגון, כימיה כללית, כימיה אנליטית, כימיה אורגנית, תכונות חומרים, ביוטכנולוגיה, קורוזיה ושיטות הגנה, בקרת תהליכים, אלקטרומגנטיות, תכנון ניסויים, לצד קורסים של פיזיקה, תרמודינאמיקה ויישומי מחשב. כאשר האחרונים שנמנו, הם קורסים משותפים הנלמדים בשנה הראשונה במרבית ההנדסות השונות.
במסגרת הנדסה זו, כמו בכל הנדסה, מוצעות מגוון התמחויות, כאשר הבולטות והשכיחות הן, התמחות בביוטכנולוגיה וכן התמחות בתעשייה תהליכית. ההתמחות הראשונה, מטרתה העיקרית הינה בשילובם של קורסים העוסקים במדעי החיים וכן בביוטכנולוגיה. עצם למידתם בצורה מעמיקה יותר, מסייעת בעתיד להכשרת הסטודנטים בגמר התואר לעבוד בתעשיות השונות בתפקידים הנוגעים לשיפור ופיתוח תהליכים ביוטכנולוגיים שונים, פיתוח חומרים ותרופות ואבטחת איכויות ייצור.
מאידך, ההתמחות השנייה, מטרתה להכשיר את הסטודנטים על ידי שילובם של קורסים הקשורים בבטיחות תעשייתית, ניתוח מתקדם של ניסויים, וזאת על מנת שיוכלו לעסוק בתפקידים שיוצעו לרוב על ידי מפעלים תעשייתיים גדולים, הכוללים ניהול פרויקטים כימיים שונים, בניית דוחות ניתוח ומעקב, תכנון ניסויים מורכבים ועוד. יתרה מזאת, לאחר צבירת ניסיון בתעשייה ובחברות פרטיות, יוכל גם מהנדס הכימיה, על בסיס הניסיון והידע שצבר לבצע עבודות עצמאיות, ולאו דווקא להמשיך בהשתלבות במגזרים אלו.