לאחרונה אנחנו רואים יותר ויותר אדניות גדולות הנמצאות בבתי מגורים, בתי עסק, מפעלים חברות היי טק, בתי קפה, בתי ספר ועוד הרבה מקומות. הכניסה של אדניות גדולות מלאות צמחים יצרה אווירה של טבע בהרבה מקומות שנחשבים עירוניים ותעשייתיים.
למה לבחור דווקא אדניות גדולות?
הטרנד של אדניות גדולות שתופס עכשיו בכל מקום אפשרי הוא גם חשיבה כלכלית ברורה. השימוש באדניות גדולות מאפשר בעצם שתילה של מספר גדול יותר של צמחים בהרבה פחות שטח. זה הרבה יותר יעיל בצורה הזאת. הייחודיות של האדניות הגדולות הוא שאפשר לגדל מספר רב של צמחים מבלי שהם יגדלו כשהם מסובכים אחד בתוך השני וייצרו סבך של צמחייה. השימוש באדניות שהן גדולות מאפשר ליצור הפרדה בין שטחי הגידול כך שלא ייווצר סבך של צמחים וכל צמח יוכל לגדול ולהתפתח בצורה יפה מאוד.
כיצד מגדלים צמחים באדניות כאלו?
כאשר בוחרים להכניס לתוך הבית או המשרד או המפעל אדניות גדולות עם צמחים יש מספר דברים שצריך לקחת בחשבון:
-
כפי שציינו קודם צריך ליצור הפרדה בשטח הגידול בתוך האדניה עצמה. מכיוון שאנחנו מעוניינים לגדל באדנית כמה וכמה סוגים של צמחים, אנחנו צריכים לחלק את שטח הגידול בתוך האדניה עצמה. שוב, כדי שהצמחים לא יגדלו אחד לתוך השני וייווצר סבך של צמחים.
-
חלוקת המים באדנית עצמה. צריכים לוודא שמיים אכם מגיעים לכל צמח וצמח ששתלנו בתוך האדנית בהתאם לשטח הגידול שהקצנו לה בתוך האדנית. בדרך כלל במקרים של אדנית כל כך גדולה אנשים נוהגים להשקות בשתיים או שלוש מקומות באדנית. צריך לוודא שכל צמח מקבל מים ולראות שהמים מחלחלים ומגיעים לכל הצמחים באדנית.
-
כמות האדמה ומצע השתילה שהצמחים באדנית האלו צריכים. יש צמחים ששולחים יותר שורשים ותופסים יותר מהאדמה שנמצאת בתוך האדנית. יש צמחים שצריך מדי פעם להחליף את מצע השתילה והצמיחה שלהם על מנת שיצמחו בצורה אופטימאלית ויפה. יש צמחים שלא צריך להחליף להם בכלל את מצע הצמיחה. צריך להתייחס לצמחים באדנית כמכלול אחד אף גם התייחסות לכל צמח שנשתל לאדנים בנפרד בהתאם לצרכיו.