איך קרן השתלמות מתאימה כחסכון פנסיוני
נכתב על ידי: אבי
תאריך: 26/10/16

כל מי שעובד כשכיר בחברה או כעצמאי יודע שיש חובה במדינה להפריש כספים מההכנסות אל אפיקי חסכון שונים אשר יעמדו לרשותו של כל עובד עת יגיע אל גיל הפרישה וייצא לגמלאות. קרן השתלמות היא אחת מאפיקים אלה ונחשבת כאפיק חסכון לטווח קצר או בינוני ויש בה יתרונות רבים למי שמפקיד בה כספים.

קרן השתלמות - כשמה כן היא - מיועדת לשימוש לטובת השתלמות מקצועית או לימודים הקשורים לתחום עיסוקו של העובד. כאשר מדובר על עובד שכיר, החברה שמעסיקה אותו מפרישה עבורו כספים אל קרן ההשתלמות וגם הוא שותף לכך ומפקיד גם הוא אחוז מסוים מהסכום שמפריש המעסיק. אומנם מדובר אפיק שמהווה חסכון לפנסיה אך חשוב לדעת שאין מדובר באפיק השקעה או חסכון לטווח ארוך וקרן ההשתלמות מסיימת את תקופת ההפקדות בה אחרי מספר שנים בלבד.

מהי החשיבות של חיסכון לפנסיה?

כל עובד יגיע עם הזמן לגיל הפרישה מהעבודה ולא יקבל שכר ממעביד על בסיס קבוע. זו הסיבה שעליו להגיע אל גיל זה כאשר יש לו רשת ביטחון כלכלית ופיננסית בדמות קרנות, אפיקי השקעה או חסכונות האמורים לשמש אותו לאחר שיפרוש מהעבודה וימשיך את חייו. קרן השתלמות היא אחת מקרנות ואפיקים אלה. קרנות השתלמות שלא נעשה בהן שימוש לאחר שש שנים של הפקדות הופכות לנזילות באופן מידי, כלומר ניתן למשוך את הכספים מהם ולעשות בהם כל שימוש. עבור לימודים או השתלמות יש לפדות את הכספים לאחר שלוש שנים.

האם זוהי קרן פנסיה?

קרנות ההשתלמות אינן נחשבות בתור קרן פנסיה מפני שהן היחידות שמהוות אפיק חסכון לטווח קצר או בינוני. במידה ועובד זה או אחר מתחיל להפריש כספים לקרן השתלמות כשלוש עד שש שנים לפני גיל הפרישה, אז בהחלט יכולה קרן ההשתלמות להיחשב בתור חיסון לפנסיה מפני שאז יוכל העובד למשוך את הכספים ממנה כשייצא לגמלאות ויוכל להשתמש בסכום הנכבד שהצטבר בה.

לקרנות ההשתלמות ישנם יתרונות רבים ובדרך כלל מומלץ מאד להפריש אליהן כספים. היתרון הגדול ביותר הוא הקלות רבות במיסים הניתנות הן להפקדות הראשונות והן בשלב משיכת הכספים, בין אם לצורך לימודים או השתלמות והן לאחר שש שנים של הפקדות, עת מסיימת הקרן בעצם את חייה ונסגרת. קרן השתלמות מומלצת על ידי יועצים פיננסיים כאפיק השקעה המתאים וכדאי לכל עובד - שכיר או עצמאי.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר portal-asakim.com - אתר מאמרים עסקיים ומקצועיים
http://www.portal-asakim.com/Articles/Article49970.aspx